Akcan, “2015’te Tarım Kenti Projemiz başladı. Bölgede seracılığı teşvik ettik.  Bu yıl Toprak Mahsülleri Ofisi’den arpa alan 1000’nin üzerindeki üreticinin arpalarını ücretsiz taşıyıp, nakliye hizmeti verdik, milyonlarca lira üreticinin cebinde kaldı. Şimdi de kantar tartı ücreti almayacağız. Üzüm hasadı başladı, tartı bedeli almamaktaki amacımız üzüm, hububat gibi ürünleri üreten üreticilerimize destek olmak. Açıklanan üzüm fiyatlarını yetersiz bulduk, bu nedenle üreticinin desteklenmesi gerekiyor. ” dedi.
Çal’da üzüm hasadı geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. Alıcı firmalar çekirdeksiz üzümü 8 TL, Çal Garası üzümünü ise 10.5 TL’den alacaklarını açıkladı. Böylece Çal bağlarında hummalı bir hasat çalışması da başlamış oldu. Belediye Başkanı  Fethi Akcan,  “Zor bir dönemden geçen üreticilerimize belediye olarak nakliye desteği veriyoruz. Açıklanan üzüm fiyatlarını yetersiz buluyoruz. Bu nedenle üreticilerden kantarlarımızda tartı bedeli almayacağız. Geçtiğimiz yıllarda Denizli ve Çivril’den arpa alan üreticiler, bireysel olarak arpalarını taşıdıkları için ciddi bir nakliye ücreti ödüyorlardı. Nakliye hizmetini bu yıl belediyemiz vermeye başladı. Üreticiler yem, mazot ve diğer giderler nedeniyle zaten zor durumda. Biz üreticilerimize yılda yaklaşık 1-1.5 milyon TL’lik nakliye gideri desteği veriyoruz. Gıdanın ve tarımın stratejik ürünler olduğunu dünya gördü. Bu nedenle üretmeliyiz. Üreticilerimiz üretirken devletimizde onların yolunu açmalıdır” dedi.
Başkan Akcan, sadece üzüm üreticilerin değil, hububat ürünleri ve diğer gıda ürünü üreten her çiftçinin sezon sonuna kadar belediyeye ait hiç kantar da tartı bedeli ödemeyeceğini sözlerine ekledi.

1-923-11-923-1