Denizli Büyükşehir Belediyesi, gençlerin geleceğe daha emin adımlarla hazırlanması, genç işsizliğin azalması, mesleki yeterliklerinin artması ve kariyer gelişimlerini desteklemeleri amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları tarafından Türkiye genelinde yürütülen hibe programı SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) kapsamında “Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” adlı eğitim projesi başlatıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yürütücüsü olduğu “Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) koordinatörlüğünde, Acıpayam Belediyesi, Denizli İş Kurumu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TEKNOKENT) ve Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yapıldı. Proje kapsamında 2’si Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 1’i ise Acıpayam ilçesinde olmak üzere 3 farklı eğitim alanı kuruldu.

Yazılım laboratuvarları ve eğitimler

Proje ile Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan yazılım laboratuvarı ve mekatronik atölyesinde gençlere; C# ve Unity, .Net MVC ve Entity Framework ile web uygulamaları geliştirme, PHP ve MySQL ile web uygulamaları geliştirme, React Native ile mobile uygulama geliştirme eğitimleri verilecek. Bunun yanında mekatronik atölyesinde de ardunio, temel elektronik dersleri, elektronik kart ve 3D tasarım dersleri gibi başlıklarda eğitimlerin eş zamanlı olarak verileceği kaydedildi. Acıpayam ilçesinde kurulan bilgisayar laboratuarında ise Acıpayam ilçesinin dinamiklerine göre eğitim başlıkları belirlendi. Buna göre Acıpayam ilçesinde 18-35 yaş arasında bulunan gençlerin sosyal medya yönetimi, e-ticaret, grafik tasarım gibi farklı başlıklarda eğitim alacağı açıklandı.

Müracaatlar 10 Mayıs’a kadar www.denizli.bel.tr’de

Nitelikli Genç Güçlü Denizli Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan yazılım laboratuvarı ve mekatronik atölyelerinde eğitim almak isteyenlerin Denizli Büyükşehir Belediyesinin www.denizli.bel.tr adresinde bulunan formu 10 Mayıs 2023 mesai bitimine kadar doldurmaları gerektiği belirtildi. Denizli merkezdeki eğitim konularında bilgi almak isteyenlerin ayrıca 0 258 280 25 36- 35- 34 numaraları hatları arayabilecekleri kaydedildi. Proje kapsamında Acıpayam ilçesindeki eğitim merkezine müracaat etmek isteyen gençlerin ise Acıpayam Belediyesi ile iletişime geçebileceği belirtildi.

“Gençler bizim gözbebeğimiz”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gençlerin daha donanımlı ve nitelikli olması için tüm imkanlarını seferber etmeye devam ettiklerini belirterek, “Gençlik demek gelecek demektir” ifadelerini kullandı. Gençlerin geleceğe daha emin adımlarla hazırlanması, genç işsizliğin azalması, mesleki yeterliklerinin artması ve kariyer gelişimlerini desteklemelerini çok önemsediklerini, bu amaçla Nitelikli Genç Güçlü Denizli Projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Gençler bizim geleceğimiz, gözbebeğimiz, onlara ışık tutmamız, yol gösterici olmamız gerekiyor. Gençlerimizin önünü açacak her projeye tüm imkanımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Projemiz hayırlı uğurlu olsun, tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.