Köklü tarihi, değerlerle dolu kültürü ve türlü turizm potansiyelleri ile çok sayıda ziyaretçinin akın ettiği Bursa’nın gezilecek ve görülecek pek çok noktası bulunuyor. Bursa’nın zevkisiniz doğrultusunda pek çok gezi planı yapabileceğiniz en özel yerlerinden birini İnegöl ilçesi oluşturuyor. Sanayi bölgesi olan İnegöl, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri ile de ön plana çıkmayı başarıyor. Kaplıcalarının meşhur olduğu ilçede gezi listenize eklemeniz gereken yerlerden biri Oylat kaplıcaları. Birçok hastalığa şifa olduğu söylenen kaplıcalar, her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor. Listenin devamında olması gereken diğer bir yer ise Oylat mağarası. Oylat kanyonunun bitiş noktasında bulunan bu mağaranın da şifalı olduğu söyleniyor. Doğasına hayran bırakan birçok hayvan ve bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapan Oylat şelalesi de bölgenin ziyaret edilmesi gereken mekanlarından birini oluşturuyor.

İnegöl'de Ne Yenir?

Zengin bir mutfak kültürünün en canlı örneklerinden olan Bursa’nın İnegöl ilçesi olağanüstü lezzetler deneyebileceğiniz bir adres. Binlerce yıllık kültürün ürünü olan yemekler hala daha tadından ödün vermeden ustalıkla pişiriliyor. Bu lezzetler arasında ilçeye ismini veren İnegöl köftesi şüphesiz ki ilk akla gelenler arasında yer alıyor. Özellikle bu gibi et yemeklerinin başrolde olduğu mutfakta kağıt kebabı, hünkar beğendi ve pideli kebabı da mutlaka tatmanız gerekiyor. İnegöl merkezde veya Oylat’ta ulaşabileceğiniz eşsiz İnegöl lezzetleri arasında cevizli lokum, haşhaşlı ekmek, kavata ve cantık gibi daha pek çok lezzet keşfedilmeyi bekliyor.

İnegöl'de Konaklama Seçenekleri

Sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi güzellikler bakımından Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri halinde olan İnegöl oldukça ziyaret ediliyor. Ziyaretçilerini sunduğu farklı konaklama seçenekleri ile ağırlayan ilçede tercih edebileceğiniz pek çok alternatif buluyor. Bütçeniz doğrultusunda karar verebileceğiniz İnegöl otelleri sizi cana yakın bir şekilde ağırlıyor. Lüks veya düşük bütçeli bir tatil geçirebileceğiniz İnegöl’de her şey dahil, tam pansiyon ve yarım pansiyon gibi seçenekler arasından bir seçim yapabilirsiniz. Kaplıcalarının popüler olduğu ilçede İnegöl termal otel seçeneği ise diğer bir konaklama seçeneğini oluşturuyor. Ayrıca doğanın tadını çıkarmak ve şehirden uzak bir tatil yapmak istiyorsanız bungalov evlerini de tercih edebilirsiniz.