HABERDENİZLİ.COM

Bu yıl 3.sü düzenlenen Buldan Yörük Türkmen Şenliğine, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Buldan Kaymakamı Hatice Cemre İncesu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay katıldı.

Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde kurulmuş 200’ün üstünde Yörük Türkmen Derneği ve onların üst organları olan federasyon ve konfederasyon temsilcileri ile üyelerinin de katıldığı şenlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan uğruna canını vermiş tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve birlikte söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmaları gerçekleşti. Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Ören, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Cahit Özkan ile Denizli Valisi Hasan Karahan, şenlikle ilgili olarak birer konuşma yaptılar.

Şenliğin sunucusu Ramazan Kıvrak, katılımcılara bu tür şenliklerin Yörük Türkmen kültürünü yaşatmayı amaçladığını vurgulayarak “Şimdi bakıyorsunuz, dışarıdan gelen kültürün esiri olmuş bir gençliğimiz var. Kızlarımız anası nenesi gibi oynamalı,  oğlanlarımız babası dedesi gibi oynamalı. Bu kültür yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Bizim derdimiz gelecek nesillere bu kültürü aşılamaktır” dedi.

Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Ören’ de konuşmasında Türk yurdunda Türk gelenek ve göreneklerinin yaşatılması amacıyla derneği kurduklarını ifade ederek “Derneğimiz üçüncü yılında üçüncü şenliğini gerçekleştiriyor. Buldan Yörük Türkmen yurdudur. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bu şenliğimize destek veren tüm kamu kurumlarına ve işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Dünya döndükçe bu topraklar Yörük Türkmenlerin yurdu olmaya devam etsin.” dedi.

Şenlik Halkoyunları ekiplerinin gösterileri, Aşık Halim Kesen, Alim Toker, Neslihan Yılmaz Ören, Ali Tunç konserlerinin ardından cirit oyunları ile son buldu.

Kaynak:Buldandayaşam