Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşanan dolandırıcılık suçundan bir kişi polis ekipleri tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre özellikle pazar kurulu olduğu günleri seçen çeşitli illerden farklı araçlarla İlçeye gelen ve sabit bir ikametgahının olmadığı belirlenen H.D. emniyet güçleri tarafından yakalanarak göz altına alındı.

Özellikle yaşlıları hedef alan H.D. isimli dolandırıcının ben şu kişinin akrabası veya arkadaşıyım diyerek yakınım hastanede kalıyor para lazım, arabam bozuldu para lazım, İlaç alacağım para lazım diyerek iyi niyetli yardımsever insanların saf duygularını kullanarak parça parça yüklü miktarda para topladığı belirlendi.

Gelen şikayetler üzerine emniyetin sıkı takibi sonucu yakalanan H.D. mahkemeye sevk edildi. H.D.’nin 1 yıldır insanların iyi niyetini kullanarak para topladığı ve sadece Buldan’da değil Ege bölgesinin birçok İl ve İlçesinde aynı yöntemle vatandaşları dolandırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili Buldan Emniyet müdürlüğünden bu tür vakalarda vatandaşların dikkatli olmaları ve şüphelendikleri bir durum olduğunda hemen İlçe Emniyet Müdürlüğüne haber vermeleri uyarısı yapıldı.

Kaynak:Buldanlıyız.biz