Yanında eşi Marilina Berger ve AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ile beraber Buldan’ı ziyaret eden Büyükelçi Berger özellikle Buldan dokumalarına ilgi gösterdi. 

Denizli'nin Buldan ilçesi kaymakamı Hatice Cemre İncesu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Tripolis Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman tarafından karşılanan Berger ve beraberindekiler Tripolis antik kenti gezdiler. Bu ziyarette Doç. Dr. Bahadır Duman’ın Tripolis ile ilgili anlattıklarını hayranlıkla dinleyen ekip daha sonra Tripolis Kazı Evini ziyaret ettiler. Burada Büyükelçi Christian Berger, Buldan Kaymakamı İncesu’ya ve Belediye Başkanı Gülbay’a AB’nin hediyesini sundu.  

Buldan’da ilk önce Dokuma Pazarı Caddesi gezildi, ekip daha sonra yürüyerek Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi’ne geçti. Christian Berger ve eşi Marilina Berger burada dokunan el dokumalarını yakından incelediler ve çok beğendiklerini belirttiler. Marilina Berger, Buldan kadınlarının geleneksel giysisi olan peştamal üstlük örtünerek fotoğrafçılara poz verdi. 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger2

Buldan sokaklarında kısa bir tur atarak eski evleri de yakından gören Christian Berger ve beraberindekiler son olarak Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi’ne geçtiler. Burada kendilerine Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından, dokumacılık ve geçen hafta yapılan Hoşgör’ün Kuşlarla Dansı isimli etkinlikle ilgili kısa bir sunum yapıldı. BELKÜM’de bulunan el dokuma tezgahları ve motorlu dokuma tezgahları ile ilgili bilgi alan Christian Berger ve eşi Marilina Berger el dokuma tezgahında bir süre dokuma yapmayı denediler. 
BELKÜM’de yenilen yemeğin ardından Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, eşi Marilina Berger ve AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı’ya bu merkezde dokunan ürünlerden hediyeler sundu. 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger

Gezi ile ilgili olarak konuşan Berger, Buldan’ı çok sevdiklerini, Buldan’ın geleneksel sanatını ve kültürünü koruyarak moderniteye ayak uyduran ender kentlerden biri olduğunu gözleri ile gördüğünü  ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini, bu güzelliğin korunarak yaşatılması gerektiğini söyledi.