Bozkurt İnceler Atatürk İlokulu- Ortaokulu Öğretmeni Rabia Ekelik’in kuruculuğunu yaptığı; 10 öğretmen ve 62 öğrenciden oluşan eTwinning “Kıssadan Hisse” projesinin Ulusal proje kategorisinde hazırlandığı belirtildi.

Kıssadan Hisse projesinin kurucusu Rabia Ekelik, "Proje kapsamında Şubat ayında “Empati” ve “Adil Olma” konularında çalışmalar yapmış olan takımlar Mart ayında ise “Yardımlaşma Ve Cesaret” konularında sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncay Beyazıt'ı çevrimiçi toplantı ile evlerimize konuk ettik." dedi.

Söyleşi toplantısına katılan Tuncay Beyazıt önce “Yardımlaşma” konusunda kısa anekdot ile “karşımdaki bana yardım ederse bende ona yardım ederim mantığının doğru olamadığını, ülkemiz insanının birbirine muhtaç olduğunu, karşılık beklemeden birbirimize yardım etmemiz gerektiğini, herkesin kendini ön plana çıkarmadan yardım edilmesi gerektiğini, yaşamın bizden ibaret olmadığını, yardımlaşmanın mecburiyetten değil gönül sevgisinden ve karşımızdaki insana inandığımızdan olması” gerektiğini söyledi. 

Daha sonra tiyatrocu kimliğini ön plana çıkararak kendi yazıp hikâyeleştirdiği “Cesaret” temasıyla iki kardeşi konu alan hikâyeyi çocuklara anlatan Beyazıt,  “Hayatta asıl cesaretin insanlara yardıma koşmak, konu komşunun mümkün mertebe ihtiyaçlarını karşılamak, doğru olanı görüp yapmak” olduğunu hikaye betimleyerek anlattı.
 
Oyuncu Tuncay Beyazıt çocukların sorularını da cevapladı ve yarının büyüğü, bugünün küçüğü çocukları çok sevdiğini söyleyen Tuncay Beyazıt son olarak çocuklardan, karşılık beklemeden yardım yapmaları her zaman doğrunun ve doğruların yanında olmalarını istedi.