Aydın Efeler’de Kaza: 3 yaralı Aydın Efeler’de Kaza: 3 yaralı

Denizli’de boşanma aşamasındaki eşi Barış Selahattin E. (55)’yi bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Emel E. (35)’in yargılamasında karar çıktı. Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan Emel E. için tahrik hükümlerini uyguladı, 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Savcılık mütalaasında elde edilen delillerle suçun sabit olduğunu, sanığın ağırlaştırılmış hapisle cezalandırılmasını istedi. Maktul avukatları ise sanığın suçu tasarlayarak işlediğini ileri sürdü.

“HERKES KENDİNİ KORUMAYA ÇALIŞIR”

Emel E.; “O gece bıçağı çevirmeseydim ölmüş olacaktım. Canımı korumaya çalıştım. Kimse kendine doğru saplanmak üzere olan bir bıçak karışında savunmasız kalamaz. Herkes benim gibi kendini korumaya çalışır” diye konuştu.  Mahkeme heyeti sanığa ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Eylemin haksız tahrik altında işlendiğine hükmederek cezasını 21 yıl hapis cezasına çevirdi. Sanığa olay sonrasında sağlık ekiplerini aramak yerine ailesini aradığı için takdir indirimde bulunulmadı.