Türkiye’nin dünyaca ünlü erkek giyim markası Damat, 2012 – 2013 sonbahar / kış katalog çekimlerinde, profesyonel modeller yerine 3 ayrı ihracatçı birliğinin başkanı ile çalıştı. Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Dünya markalarını yakalamak değil, o markaların önünde olma vizyonuna sahip markamızın değerleriyle örtüşen modellerle çalıştık” dedi. Dünyada en fazla tanınan Türk markalarından biri olan erkek giyiminin öncüsü Damat, dikkat çekici ve farklı yaklaşımlarını katalog çekimlerinde de sürdürdü. 2012 – 2013 sonbahar / kış katalog çekimlerini gerçekleştiren marka; profesyonel modeller yerine ihracatçı birliklerinin başkanları ile çalışmayı tercih etti.
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİP) Başkanı İbrahim Burkay ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Hayatın İçinden” konseptiyle Orka Group markalarından “Damat”ın yeni yüzleri oldu.

Markamızın hedefiyle örtüşen isimler

Çekimleri değerlendiren Süleyman Orakçıoğlu,  modellik yapan başkanların, Türkiye’nin global anlamdaki yüzleri olduğuna dikkat çekerek, “Dünya markalarını yakalama değil, o markaların önünde olma vizyonuna sahip markamızın değerleriyle ve hedefleriyle örtüşen, aynı zamanda yıllarca birlikte çalıştığım arkadaşlarıma, destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.  Damat markasının başarıya endeksli halinin, ülkemiz ihracatı için dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren birlik başkanları ile paralel olduğuna dikkat çeken Orakçıoğlu, çalışmayı, “Türkiye’deki değişimin göstergesi olan örnek bir çalışma” diye tanımladı. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar ise birlik başkanlarının global ve vizyonu geniş insanlar olduğunu söyleyerek; Damat olarak önümüzdeki dönemlerde çok farklı  çalışmalarla da  “ilk” olacaklarını söyledi.


DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Damat markasını da bünyesinde bulunduran Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, önemli ihracatçılarımızdan ve ihracatçı birlikleri ailesine yabancı bir isim değil. Kendisi önceki dönemlerde İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanlığını ve TİM Başkan vekilliği görevlerini başarılı bir şekilde yürütmüştü. Bu anlamda böyle bir proje için sunduğu teklifi büyük bir memnuniyetle diğer başkanlarla birlikte kabul ettik ve Damat’ın çekimlerine katıldık.” Dedi. Projede yer almaktan ve Damat’ın ürünlerini tanıtmaktan gurur duyduğunu anlatan DENİB Başkanı Kocasert, “İhracatçılar olarak yurt dışı seyahatlere çıktığımızda gururla Damat’ın başarılarına şahit oluyoruz. Önemli şehirlerin seçkin merkezlerinde faaliyet gösteren Damat, ülkemizin güçlü bir markası ve yurt dışında gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde aranır bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. TURQUALITY projesi (Türkiye’nin dünyaya mal olabilecek, Türk adını ve markasını dünyaya duyurabilecek potansiyele sahip markalarına verilen devlet desteği projesi) kapsamında da yer alan Damat’ın bu projesinde yer almakla ihracatımıza katkı sağlamayı hedefledik. Bizler için ise güzel ve değerli bir hatıra olacak.” diye konuştu. UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Gittiğimiz hemen hemen her ülkede Damat markasının ürünlerine rastlıyoruz. Böyle bir markaya destek olmak gurur verici” şeklinde konuştu.