Denizli’de Merkezefendi Belediyesi’ne yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Belediye Başkanı Şeniz Doğan, eşi Mehmet Ali Doğan ve diğer şüphelilerin ifade işlemleri tamamlandı. Emniyet ve savcılıktaki sorgularının ardından şüphelilerin tamamı, haklarında karar verilmek üzere mahkemeye sevk edildi.

İfade İşlemleri Tamamlandı, Şüpheliler Mahkemede

Merkezefendi Belediyesi’ne yönelik yürütülen adli soruşturmada süreç yeni bir boyuta taşındı. Emniyet birimlerindeki gözaltı süresi ve ifade alma işlemlerinin sona ermesiyle birlikte, Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve eşi Mehmet Ali Doğan’ın da aralarında yer aldığı şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

Çameli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Çameli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet savcılığı tarafından sorgulanan şüphelilerin tamamının mahkemeye sevkine karar verildi.

27 Ekim Operasyonu ile Başlamıştı

Soruşturma süreci, 27 Ekim tarihinde Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla başlamıştı.

Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve eşinin yanı sıra belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye personelleri ve inşaat sektöründen çeşitli firma temsilcileri gözaltına alınmıştı. Soruşturma çerçevesinde Merkezefendi Belediyesi ana hizmet binasında, ilgili müdürlüklerde ve şüphelilerin ikametlerinde aramalar yapılmış, evrak ve dijital materyallere el konulmuştu.

Karar Nöbetçi Mahkemeden Çıkacak

İfade işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte mahkeme safhasına geçildi. Nöbetçi hâkimlik karşısına çıkarılan Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Mehmet Ali Doğan ve beraberindeki şüphelilerin hukuki durumları, mahkemenin yapacağı sorgu ve değerlendirmelerin ardından netlik kazanacak.