30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü kutlamalarında Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, protokol koltuğunu özel gereksinimli çocuklara devrederken konseri ayakta izledi.
Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve sanatçı Efe Güngör'ün sahne aldığı kurtuluş kutlamalarında, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere örnek bir duyarlılığa imza attı. Program alanındaki özel gereksinimli çocukları fark eden Başkan Dere, kendisi için ayrılan protokol koltuğundan kalkarak yerini çocuklara verdi.
Tüm konser boyunca etkinliği vatandaşların arasında ayakta takip eden Başkan Dere'nin bu hareketi, meydanı dolduran binlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı.
"Asıl Protokol Çocuklarımızın Gözündeki Işıktır"
Gördükleri nezaket karşısında duygulu anlar yaşadıklarını belirten Umut Çocukları Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, gösterilen hassasiyet için Başkan Semih Dere’ye teşekkür etti.
Sergilediği tutumla takdir toplayan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ise şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu toprakların kurtuluşunu minnetle anarken, geleceğimiz olan evlatlarımızın her zaman en iyi yerde olmayı hak ettiğini biliyoruz. Protokol sadece bir koltuktan ibarettir; asıl protokol çocuklarımızın gözlerindeki ışıktır."




