Başkan Kırar mesajında, “Hukuk sisteminin en dayanıklı zincirleri olan cansiperane bir şekilde hakkın peşinden giden tüm avukatların Avukatlar Günü kutlu olsun” dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle mesaj yayımlayan DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Kırar, Bir ülkede hukukun üstünlüğünün, insan hakları ile demokratik hak ve özgürlüklerin güvencesini oluşturduğunu belirtti.
Başkan Kırar, “Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan tüm hukukçularımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Avukatlar, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında çok önemli bir role sahip. Avukatlarımız; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesidir. Bir ülkede hukukun üstünlüğü, insan hakları ile demokratik hak ve özgürlüklerin güvencesini oluşturur. Eğer hukuk tarafsız, bağımsız ve açık değilse o ülkede insan haklarından ve demokrasiden bahsedilemez. Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.