Başkan İnamlık mesajında; “ Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.
Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, vatan ve millet sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.
Bu büyük zaferin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.
Cumhuriyetimizin ilanı, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlerimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum’’ dedi.