HABERDENİZLİ.COM

Baklan Belediyesi, Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri’nin dördüncüsünü düzenliyor. Baklanlılar, Baklan’daki bahar şenliğinde bayram içinde bayram kutlayacaklar. Şenlik kapsamında konserler, havai fişek gösterileri, doğa yürüyüşler, trap atışları ve çocuklar için eğlence organizasyonu gerçekleşecek.

4. Hüsamettin Gazi’yi Anma ve Bahar Şenlikleri hakkında konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, “Bu yıl Hüsamettin Gazi’yi anma ve Bahar Şenliklerinin dördüncüsünü bayram içinde bayram şöleninde kutlayacağız. Bu kutlamaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Anadolu’yu bizlere kazandıran Selçuklu komutanlarından olan Hüsamettin Gazi’yi, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Hüsamettin Gazi’nin Bizanslılarla olan mücadelesinden bahseden Başkan Gülsever, “İçinde bulunduğumuz toprakları ve bölgeyi Bizanslılardan alarak Türk İslam coğrafyasına kazandıran ve bizlere emanet olarak bırakan devrin mücahidi ve müceddidi Hüsamettin Gazi, döneminde Batılılar tarafından defalarca Anadolu’ya düzenlenen haçlı seferlerine karşı bölgede mücadele vermiş ve mahiyetindeki askerleriyle haçlı seferlerini bozguna uğratmıştır. Baklanlılar için ayrı bir değer olan tarihe iz bırakan bu güzel insanı Baklanlılar unutmayacaktır” diye konuştu.

Şenlik Planı 
1. Gün

14.00 Bayramlaşma – Mehteran Gösterisi – Kortej
15.30 Doğa Yürüyüşü (Kekliktaşı – Sarıkaya – Cilveli – Piknik ve ihramlar)
20.30 Konser alanı açılış konuşması 
21.30 Serdar Şimşek – Tuğba Karakuş (Havai fişek gösterileri) 
Çocukları için gün boyu eğlenceler animasyonlar

2.Gün 
Trap Atışları
Çocukları için gün boyu eğlenceler animasyonlar