Hayvan sever Kemal Atar’ın Çivril Kızılcasöğüt mahallesindeki armut bahçesinde baktığı ve tedavi ettirdiği köpekler kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından verilen zehirli yiyecek ile öldürüldü. Meyve bahçesine yaptığı köpek kulübelerinde baktığı köpekleri beslemeye giden Atar, üç köpeğinin ölüsü ile karşılaştı.

Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yönetim kurulu üyesi iş insanı Kemal Atar, Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan meyve bahçesinde bakım ve tedavisini yaptığı köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi. Sabah köpekleri beslemek için giden Atar köpeklerinin bahçe içinde farklı noktalarda hareketsiz yattığını fark etti. Hayvanları kontrol eden Atar köpeklerin ağız ve burunlarında kanama olduğunu fark etti. Duruma isyan eden ve sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından tepkisini dile getiren Atar “Bugün hem sahiplendirme yapmak hem yemek vermek için gittiğimde kaç senedir baktığım ve hasta olup da iyileştirdiğim yavru da dahil zehirlendiğinden şüphelerimin olduğu 3 köpeğimin ölüsünü buldum. Buradan yazıyorum ki ne kadar öfkeliyim. Armut bahçesinde bakıyorum yerleşim yerine yakın değil kimseye zararı olmayan bu canlıları zehirleyenlere ne diyeceğimi bilmedim. Bahçede ya, tarlada, bağ bahçede baktığım köpek ne yaptı acaba? Durduk yere bir canlı köpek sana ne yapmış olabilir?

Benim ne aklım ne mantığım alıyor bir canlıyı nasıl öldürebiliyorsunuz? Birde bakan insan için ne anlam ifade ettiğini bilseniz. Köpek sahipleri bilir, sizin gözünüzün içine bakar arabayı görünce koşa koşa gelirlerdi.

Nereden biliyorsunuz zehirlendiğini derseniz. Yılların deneyimi ve tarlanın iki farklı yerlerinde iki ölü köpek ve bir tanesi de kulübenin içinde ve büyük olanın burnundan kan gelmiş. Ağzında da vardı kan. Poposunda kaka vardı, tuvaletini yapmış ve ne yara izi ne kurşun izi ne boğuşma izi vardı üçünde de ….” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ölen köpekleri gömen Kemal Atar konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını ve suçluların ortaya çıkartılması için elinden geleni yapacağını belirtti.