Badem fidanı dikilirken öncelikle dikilecek bahçe yerine uygun tür ve çeşit seçimi yapılmalı bu tür ve çeşidin adını taşıdığı ismine doğru emin olunan sertifikalı fidan alınması gerekir. Fidanlar yapraklarını döktükten sonra ilkbaharda dallarına su yürüyünceye kadar olan zaman içinde kar ve don olmayan günlerde dikimi gerçekleştirilir. Kış mevsiminin ılık geçen yerlerinde Sonbaharda Kışları soğuk ve sert geçen yerlerde ise ilkbaharda dikim yapılması badem fidanı için uygundur.

Fidan Çukurlarının Hazırlanması

Badem fidanı ya da ceviz fidanı dikilmeden önce fidan dikilecek olan çukurların mümkün olduğunca önceden açıp bir hafta beklenilmesi gerekir. Bu şekilde çukurun içi güneş ve yağmurların etkisi ile tavlanır, kabarır ve hava almış olur.  Badem çıplak köklü üretildiğinde saçak kök yapma eğilimi az olur.  Bu sebeple çıplak köklü fidan ile bahçe kurulduğunda arazide fidan kaybı yüksek olduğundan tüplü fidan dikimi tavsiye edilir.

Agrolidya fidancılık sizlere tüplü badem fidanı satışını gerçekleştirir. Bademlerde kendi ile ve karşılıklı uyuşmazlık görüldüğünde badem bahçeleri en az iki çeşitle kurulur.  Bahçe ekonomik önemi olan çeşitten 2 sıra tozlayıcı çeşitten bir sürü şeklinde dikildiği gibi ekonomik önemi olan ve birbirleri ile uyuşan 8 ya da 10 Fidan'a bir dölleyici hesabı ile dikim gerçekleştirilebilir.  Dikim aralıkları çeşitlere ekolojik şartlara ve uygulanacak bakım durumuna bağlı olarak değişir

Meyve Fidanı Dikiminden Önce Budama

Meyve fidanları dikim işlemi yapılmadan önce kesinlikle budanması gerekir.  Dikim budamasında amaç fidanların söküm sırasında zedelenen ezilen kopan kök kısımlarını kökün sağlam yerinden kesmek birbiri üzerine binen kök ayıklanma işlemidir. Ayrıca zeytin fidanı tacı ile kök arasındaki dengeyi korumak için taş kısmındaki fazla dallar giderilir.

Bademlerde taç sınırlandırmak için fidanların ortalama aşı yeri üstünden 80 santim tepede bir göz üzerinden kesimi Agrolidya fidancılık tarafından yapılır.  Bu şekilde dalların uçlarında yer alan ve daha erken uyanan gözler uzaklaştırılır.  Fidanın uyanması geciktirilir ve bu da fidanın tutmasını kolaylaştırır yan dallar da 10 santim dışa bakan bir göz üzerinden kesilir.  Dikim budaması yapılan fidanlar hemen yerlerine dikilme işlemi yapılması gerekir.