Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı bir buçuk ay içerisinde ilçede yapılacak 3 etkinliği duyurdu. 17-18 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları, 25 Eylül’de yapılacak olan 24. Geleneksel Babadağ Keşkek Hayrı ve 21-22-23 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 4. Geleneksel BabaFest etkinliğini duyuran Başkan Atlı tüm vatandaşları davet etti.

Babadağ Belediyesi Basın

Babadağ Belediye Başkanı bugün Denizli Gazeteiler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Atlı Babadağ’da yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.

17 ve 18 Eylül tarihlerinde Babadağ’da gerçekleştirilecek 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları’yla ilgili bilgi veren Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “Bu hafta 17 ve 18 Eylül tarihlerinde 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları’nı yapmayı planlıyoruz. Çok güzel bir festival ve etkinlik hazırlığı yaptık.

Bildiğiniz gibi geçen sene Rahvan At Yarışlarını BabaFest’le birleştirmiştik. 4 gün boyunca ilçemizde hem geleneksel BabaFest etkinliğimizi hem de festivalin son gününde Rahvan At Yarışlarını düzenlemiştik. Bu sene Rahvan At Yarışları ve BabaFest’i 1 ay arayla, farklı tarihlerde yaparak hem etkinlik sayısını ikiye çıkardık hem de at yarışları ile BabaFest'in izleyicilerine daha etkin ve güzel bir festival izlemesi için hazırlıklarımızı tamamladık.

AT YARIŞLARI TOLGA ÇANDAR KONSERİYLE BAŞLAYACAK

17 Eylül Cumartesi günü Tolga Çandar konseri ile festivalimizi başlatmış olacağız. Akabinde Pazar günü de gün boyu at yarışlarımız devam edecek. Ardından ödül töreni ile Rahvan At Yarışları etkinliğimizi bitirmiş olacağız. Tabii bunun yanında satış yapmak isteyen hem yerel hem de Denizli’den ve farklı illerden gelen vatandaşlarımızın stantları da etkinliğimizde yer alacak. Çocuklarımız için yine geçen sene yaptığımız gibi lunaparkı şu an kurmaya başladık. Bu haftaki etkinliğimiz cumartesi akşamı konser ve pazar günü gün boyu yarışlarla tamamlanmış olacak.” dedi.

KEŞKEK HAYRI BABADAĞLI HEMŞERİLERİ BİRARAYA GETİRECEK

Bu sene 24.’sü gerçekleştirilecek olan Babadağ Keşkek Hayrı’yla ilgili de konuşan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “Bildiğiniz gibi önümüzdeki hafta bizim Geleneksel Karaçöplen Keşkek Hayrı’mız var. Bu sene 25 Eylül Pazar günü bu etkinliği yapmayı planlıyoruz. Şu an keşkek hayrımızla ilgili hazırlıklarımız da devam ediyor. Bu keşkek hayrında Türkiye'nin her yerinde yaşayan Babadağlı hemşerilerimiz Babadağ’a gelerek, ilçemizdeki tanıdıkları ve akrabaları ile hasret gideriyorlar. Bu bağlamda keşkek hayrının bizim için manevi bir anlamı da var. 25 Eylül tarihinde saat 11.00 ve 14.00 arası Karaçöplen olarak bildiğimiz keşkek hayrını bu sene farklı bir bölgede yaparak tamamlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

21-22-23 EKİM’DE BABAFEST YAPILACAK

Geçtiğimiz senelerde binlerce kişinin akınına uğrayan BabaFest’le ilgili olarak Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “21 ve 23 Ekim tarihleri arasında 4. Geleneksel BabaFest etkinliklerimiz var. Onunla ilgili hazırlıklarımızda artık son aşamaya geldi. Çok güzel bir etkinlik planlıyoruz. İnşallah bir buçuk aylık zaman diliminde 3 farklı etkinlikle hem farklı yerlerde yaşayan Babadağlı hemşirelerimizle bir araya geliriz hem de ilçemize sosyokültürel ve ekonomik anlamda bir katkı sağlamış oluruz.” diye konuştu.

Başkan Atlı Babadağ’da yapılacak olan Rahvan At Yarışları, Keşkek Hayrı ve BabaFest etkinliklerine tüm vatandaşları davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

WhatsApp Image 2022-09-14 at 12.06.44WhatsApp Image 2022-09-14 at 12.06.45WhatsApp Image 2022-09-14 at 12.06.45 (1)