20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48. yılı vesilesiyle düzenlenen resmi törene katılmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Vakfı üyelerinden oluşan heyet, Ada’da üst düzey temaslarda bulundu.

Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Vakfı (EkoAvrasya) üyelerinden oluşan heyet, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48. yılı vesilesiyle düzenlenen resmi törene katılmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Heyet, iki ülke arasındaki sosyo-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Ada’da bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaretin ilk ayağında heyet,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerin devamında heyet; Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu ile bir araya geldi. 

“Yatırım ve iş birliklerini değerlendirdik”

Ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık;  “AYSİAD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ilk ziyaretini 1 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirmişti. O tarihten itibaren iyi niyet ve dostluğumuz her geçen gün arttı. Birçok AYSİAD üyesi KKTC’de yatırım yapmak, ticaretini geliştirmek için derneğimize müracaat etti. İki devlet arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilere katkı sunabilmek, ticari ilişkilerimizi geliştirebilmek ve Denizlimizin potansiyelini KKTC ile paylaşmak adına bir dizi ziyarette bulunduk. Üyelerimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde farklı sektörlerde yapacakları yatırım ve iş birliklerini değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte daha çok, daha sıkı, birlikte el ele işbirliği yapılması gerekir ve bunun için çalışacağız” diye konuştu.

6548B7A8-27C1-401C-B8B7-6B558EF18112