Yeni zamlar yapılması sonucunda faturası oldukça yüksek gelen birçok kişi tasarruf yapmanın ipuçlarını aramaktadır. Yakın zamanda Fatura Smart tarafından yayınlanan infografik ile en iyi hangi şekilde tasarruf yapabileceğiniz açıklanmıştır. Böylece yapacağınız küçük iyileştirmeler sayesinde düşük miktarlı faturalar ödeyebileceksiniz. Peki, bu düşük miktarlı faturaları ödeyebilmek için ne yapmak gerekir? İşte tasarruf yapmanızı sağlayacak 7 ipucu.

1. Evinize Yalıtım Yaptırın

Birçok kişi yazın klima, vantilatör çalıştırır, kışın ise yine klima, elektrikli soba gibi aletler kullanır. Bu aletleri daha az kullanmak adına eve yalıtım (mantolama) yaptırmak bu aletleri daha az kullanmanız sağlayacaktır. Bu şekilde daha düşük faturalar gelecektir.

2. Kullandığını Eski Ev Aletlerinden Kurtulun

Eski aletler daha fazla enerji tüketimi yapmaktadır. Bu nedenle faturalara doğrudan yansımaktadır. Bunu engellemek adına bu aletleri değiştirerek enerji tasarrufu olan yeni aletler almanız uzun dönemde kazanmanızı sağlayacaktır.

3. Buzdolabında Donmuş Yiyeceklerin Oda Sıcaklığında Çözülmesini Bekleyin

Donmuş yiyecekler doğrudan fırına atıldığında daha uzun sürede pişer bu da fırının daha fazla çalışmasına neden olur. Bunu engellemek adına öncelikle yiyeceklerin oda sıcaklığında çözülmesi gerekmektedir.

4. Akıllı Telefon Uygulaması Kullanın

Günümüzde birçok uygulama hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Onlardan biri de elektrikli aletlerin ne kadar enerji harcadığını gösteren tasarruf uygulaması. Bu uygulamayı kullanarak tasarruf yapmanız mümkün.

5. Bulaşıkları Makine Dolduktan Sonra Yıkayın

Birçok kişi makine tam olarak dolmadan çalıştırmaktadır. Bu durum elektrik harcamasının yanı sıra su ve bulaşık deterjanı harcaması olarak da zarar verir. Bunu engellemek adına makine dolduktan sonra çalıştırmak sizin için daha faydalı olacaktır.

6. Klimaları Sabit Modda Kullanın

Klimalar çok fazla enerji harcamaktadır. Bunu engellemek için klimayı orta düzeyde kullanmak gerekir. Klima en son seviyede olduğunda sürekli yüksek güçte çalışacak ve enerji tüketimi maksimum olacaktır.

7. Kullanılmayan Cihazları Fişte Bırakmayın

Birçok kişi bir cihazı kullandıktan sonra fişte bırakmaktadır. Fakat cihazlar kapalı olsa bile az da olsa bir tüketim gerçekleştirir. Bunu engellemek adına cihazı kullandıktan sonra fişten çıkarmamız gerekir.

Faturasmart.com'a bu infografik için teşekkür ederiz.