Çevre örgütleri ile birlikte çok defa seslerini duyurmaya çalışan mahalle halkı bu kez soluğu Ankara'da aldı. Sürecin başından bu yana toprağını kömüre feda etmek istemeyen vatandaş sesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun katıldığı Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) toplantısında yükseltti.   

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Türkiye’nin farklı bölgelerinden ormancıları, köylerinde maden ocaklarına karşı direnen orman köylülerini Ankara’da bir araya getirdi. Köylerinde bütün itirazlarına serzenişlere rağmen devam eden kazı çalışmalarını istemeyen Denizli Avdan köyünden Hatice Kocalar’ın konuşması salonda büyük coşku yarattı. Kocalar, “Bizim toprağımızda sular akmaz oldu. Ağaçlar kuşlar hep mahvoldu. ‘Etmeyin yapmayın’ dedikçe kepçe ile kürekle üstümüze yürüdüler. Her hakareti gördük. Adalet bunun neresinde. İthal mal istemiyorum, toprağımı istiyorum” diye konuştu.

Türkiye Ormancılar Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Ormancılığında 98 Yıl” etkinliği ormancıların tüm bileşenleri ile bugün Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe konunun tarflarının dışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP milletvekilleri ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da katıldı.

AVDANLI KÖYLÜ: “ETMEYİN YAPMAYIN’ DEDİKÇE KEPÇE İLE ÜSTÜMÜZE YÜRÜDÜLER, ADALET BUNUN NERESİNDE”

Topraklarında devam eden kömür kazı çalışmalarına karşı direnen Denizli Avdan köyünden Hatice Kocalar, “Bizim toprağımızda sular akmaz oldu. Ağaçlar kuşlar hep mahvoldu. Nohutumuz, tütünümüz çürüdü. ‘Etmeyin yapmayın’ dedikçe kepçe ile kürekle üstümüze yürüdüler. ‘Yapmayın’ dedik, bayrak diktik. ‘Hain’ olduk. Her hakareti gördük. Adalet bunun neresinde. Alnım ak başım dik. Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok. İthal mal istemiyorum, toprağımı istiyorum” diye konuştu.

Haber video ANKA