Dün (Çarşamba) 16.00 sıralarında Denizli'nin Kale ve Tavas ilçelerinin bazı köylerinde yoğun yağmur ve dolu yağışı meydana geldi. Meydana gelen sel sularıyla kayan toprak ve kaya parçaları Kale'ye bağlı Narlı köyüne tehlike yaşattı. Herhagi bir can kaybının olmadığı yağışlarda Narlı, Avdan ve kenar köylerde mahsüllerde büyük kayıp yaşandı. 

Narlı köyünde vatandaşlar büyük panik yaşadıklarını ifade ettiler. Köylüler, başlayan sağanak yağmur köyümüze ve mahsullerimize büyük hasar verdi. Köyümüzün çoğu kaya ve toprak altında kaldı. Sel sularının bastığı 8 evden 4'ü kullanılamaz hale geldi. Sağanak yağmurla birlikte Avdan Dağı'ndan sökülen taş ve kayalar önce köy deresine, ardından da sel sularının kuvvetiyle köye dağıldı. Köyün içerisindeki köprünün üzerinden taşan sel sularının taşıdığı kayalar köyün aşağı mahalle kısmını tamamen doldurdu. Binlerce ton kaya ve taş köy yolunu da tamamen kapattı. Recep Kavçın, İlyas Kavçın ve Mustafa Soylu'ya ait evler sel sularının etkisi ve kayaların çarpması sonucu kullanılamaz hale geldi. 3 evde ikamet eden 9 kişi, köylüler tarafından son anda kurtarıldı. Olaydan sonra Sivil Savunma İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri çevre belediyelerden itfaiyeler ve dozerler Narlı Köyü'ne giderek köy yolunu ulaşıma açtı.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı felakette, 2 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Köy muhtarı Ahmet Ceray büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, "Yağmur biraz daha devam etseydi, belki de köyümüz haritan silinecekti. Sel suları koca koca kayaları dağlardan köyümüze kadar sürükledi. Köy kenarından geçen Küçükköy deresi taştı. Ölü ya da yaralının olmaması tek tesellimiz oldu. Tarım arazileri bu afetten zarar gördü. Tütün ve biber fideleri sel suları ve kayaların etkisiyle tamamen yok oldu. Köylünün maddi zararı çok büyük" dedi.

Tavas'a bağlı Avdan köyü eski Muhtarı Mehmet Kocalar ise Avdan köyünün yağan yağıştan olumsuz etkilendiğini belirtti. Evlere ve vatandaşlara zarar gelmediğini fakat mahsüllerin tamamına yakınının telef olduğunu belirtti. Mehmet Kocalar, "Yağış çok şiddetli oldu, köyümüz bundan olumsuz etkilendi, mahsullerin %80'i telef oldu. Konuyla alakalı Tavas Tarım İlçe Müdürü Ekrem Altıparmak köyümüze gelip hasar tesbitinde bulundu." dedi.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü'nün tarım arazilerinde, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün ise zarar gören konutlarda yarın hasar tespit çalışmaları yapacakları bildirildi.