Seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden SOL Parti Denizli Milletvekili Adayı Av. Kamil Doğan Çivril ve Gürpınar’da vatandaşlarla buluştu. Kamil Doğan, bu buluşmalarda bu seçimin Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğunu belirterek Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye çağrı yaparak, “Bu iktidarın kötülüklerinin parçası olmayın. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından yaşanılacak 15 günlük kaosun ve kabusun parçası olmayın.” Dedi.

“BIRAKIN İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN”

Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine sayılı günler kaldığını söyleyen Av. Kamil Doğan, “Kaybetme korkusu büyüdükçe mevcut iktidar ötekileştirici ve tehditkâr bir dili devreye sokuyor. Dine ve milliyetçiliğe dayandıkça yalana iftiraya başvurmaktan çekinmiyor.
 
20 yılı aşkın süren iktidarları boyunca Cumhuriyet’in bütün ilerici kazanımlarını rafa kaldırdılar. Zengini daha zengin yaparlarken yoksulları daha da yoksullaştırdılar. Toplumsal barışı yok ettiler. Laikliği düşman görmenin yanı sıra kadın düşmanı politikaların destekçisi oldular. Kamu kaynaklarını yağmaladılar. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklediler.
 
Yarattıkları ülke krizlerin pençesinde kıvranan insanların geleceğe kaygıyla baktıkları şiddetin baskıların kol gezdiği özgürlüklerin rafa kaldırıldığı bir ülkedir.
 
Bu seçim bu kötülüklerden kurtulmak için bir fırsat sunuyor. Eğer muhalefetin ortak iradesi bir aday etrafında toplanırsa başarmamak için bir neden yoktur. Dolayısıyla mevcut iktidarı değiştirmek için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na; onun muhalif programını yetersiz buluyorsanız Parlamento seçimlerinde SOL Parti’ye oy vermeye çağırıyoruz. 
 
Mevcut iktidarın kaybetme korkusuyla kaos çağrısı yaptığı bir durumda seçimin ilk turda kazanılması son derece önemlidir. İkinci turda yaratılacak kaos ikliminin sorumlusu olmak tarihi bir yanılgıdır.
 
Sayın İnce size açık çağrımızdır. İktidarın kötülüklerinin parçası olmayın. Seçimin ikinci tura kalmasının ardından yaşanılacak 15 günlük kaosun ve kabusun parçası olmayın.
Sevgili halkımız, İnanın bu kötülükler iktidarı gidiyor; bırakın inceldiği yerden kopsun! Sandıkta birleşelim, ilk turda bitirelim.” dedi.

dogan-6dogan-1-2