Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. Yıl dönümünde Buldan’da törenlerle anıldı. Belediye tarafından çalınana siren eşliğinde saat 09.05'te siren sesleriyle birlikte tüm ilçede 2 dakikalığına hayat durdu.   Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen Atatürk’ü Anma Töreni, Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte sona erdi.
Törenler daha sonra Ali Haydar Akın Vakfı Kültür Sitesi Salonu’nda düzenlenen "Atatürk Anma" programı ile devam etti.  Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu Müdür Vekili İsa Demir yaptı, okul öğrencileri hazırladıkları şiirleri okudu. Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu öğrencilerinin “Atatürk Neredesin?” adlı oratoryo sunumu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle devam eden Anma Programı,  ilçe genelindeki ilk ve orta okullararası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verinin verilmesiyle sona erdi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Ataterk’ü anma programına, Buldan Kaymakamı Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkaya, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.