Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da 2012’de destek verdiği alternatif turizm projesiyle fiziki alt yapının hazır hale getirildiği Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilen Gökyüzü Gözlem Etkinliği,  katılanlara derin uzayın keşfedildiği büyüleyici 3 gün yaşattı. 
Denizli’de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinlikler için Prof. Dr. Ethem Derman ve ekibi tarafından 22 adet teleskop kuruldu. Özel ve bilimsel çalışmalar yapmak için yerlerini alan 21 astro fotoğraf sanatçısı gün ağarıncaya kadar gözlemlerini yaptılar. 
Etkinliğe Türkiye’nin birçok şehrinden 450 gökyüzü meraklısı geldi, çadırlarını kurdu, gündüz ve akşam eğitim çalışmalarına, gece de gökyüzü gözlemlerine katıldı. Çocuklar için gökyüzü tanımlı tanışma oyunları, “Hayalimdeki Uzay”  konulu ödüllü resim yarışması ve sergisi, açık alanda su roketi gösterisi gerçekleştirildi. Ayrıca, gökyüzüyle ilgili birçok eğitimler verilirken son gün Prof.Dr.Zeynel Tunca “Karanlık Gökyüzü Parkları” hakkında bir seminer verdi. Büyük bir ilgiyle izlenen bu seminerde Topuklu Yaylası’yla ilgili çok önemli konular anlatıldı. 
Prof. Tunca, etkinlik sırasında yapılan ölçümlerde diğer bölgelere göre değerlerin yüksek çıktığını bu nedenle Topuklu Yaylası’nın ‘gökyüzü gözlemleri için Türkiye’nin en karanlık bölgesi’ ünvanını alabileceğini, bu ölçümlerin katılım prosedürlerini tamamlayarak “Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkları Birliğine” sunulmasıyla “Beyağaç Topuklu Yaylasının” Türkiye’nin ilk Karanlık Gökyüzü Parkı ilan edilebileceğini ve bölgenin dünya çapında gökyüzü meraklılarının gözdesi olabileceğini belirtti.

IMG-20220703-WA0024IMG-20220701-WA0001IMG-20220702-WA0021