Buldan Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılına yakışır etkinlik gerçekleştirdi. Türkiye’nin sevilen sanatçılarının konser verdiği etkinlikler, 3. Uluslararası Âşıklar Bayramı ve Lara konseriyle sona erdi. 
Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konsere, Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara ile belediye meclis üyeleri ve siyasi parti ilçe temsilcilerinin eşleriyle birlikte katıldığı etkinlikte, Ünlü sunucu Ateş’in eğlenceli sunumu ve sevilen sanatçı Lara’nın sahne şovu Buldanlılara unutulmaz 100.yıl coşkusu yaşattı.

ÂŞIKLAR MEST ETTİ

Buldan’ın Kurtuluşunun 100.yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikleri kapsamında,  Uluslararası Âşıklar Bayarmı’nın 3’üncüsü gerçekleştirildi. Etkinliğe,  Denizlili Ozan Nihat, Gümüşhaneli Âşık Yaşar Demiroğlu, Manisalı Âşık Osman Feryadi, Adana’ndan Âşık Süphandereli, Konya’dan Âşık Nuri Şahinoğlu, Kahramanmaraş’tan Âşık Ballıozan ile Azerbaycan’dan Peri Hasanova ve Kırgızistan’dan Gülira Kasymkulova katıldı.  Hem Türkçe hem Kırgızistanca türküler söyleyen Âşık Kasymkulova ile Azerbaycanlı Hasanova izleyenleri büyülerken, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Âşıklar okudukları şiirler ve çeşitli yörelerden seslendirdikleri türkülerle dinleyenleri mest etti.

SUNUCU ATEŞ’TEN MUHTEŞEM ŞİİR YORUMU

Buldan Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Günü etkinliklerine eğlenceli sunumu ile renk katan Ateş, final gecesine okuduğu şiirle damgasını vurdu.  Ali Kınık’ın “Satan Utansın” adlı şiirini okuyan Ateş,  dinleyenleri büyüledi.

LARA BULDANLILARA 100.YIL COŞKUSU YAŞATTI

Ünlü sanatçı Lara, sevilen şarkılarını Buldanlı hayranları için söyledi.  Sahnede, kendi şarkılarının yanı sıra başka sanatçıların şarkılarını da seslendiren sanatçı, Yıldız Tilbe’den Sezen Aksu’ya kadar birçok sanatçının taklidini yapan sanatçı, sahne performansıyla izleyenleri büyüledi. Sevilen şarkılarını binlerce hayranıyla birlikte söyleyen Lara, Buldanlılara 100.yıl coşkusu yaşattı.

KEKİK ÇAYI İÇTİ, BORNOZLA ŞARKI SÖYLEDİ

Sahnede bol bol kekik çayı içen Lara,  gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını öğütledi, sağlıklı gıdalar tüketmeleri konusunda mesajlar verdi.  İlçenin geçmişi bin yıl öncesine dayanan geleneksel el dokumasından üretilmiş bornoz ile sahnede uzun süre kalan ve Buldan tekstiline övgüler dizen Lara, bir kere daha Buldanlı hayranlarının gönlünü kazandı. 

DSC_106610-1