HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından 2018 yılı Nisan ayı içerisinde Denizli'de ardı ardına meydana gelen silahla yaralama ve kurşunlama olaylarının faillerine yönelik yakalama çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Denizli'de bulunan şirket ve gece kulubü sabiplerinden zorla para almak, para vermek istemeyenleri de ölümle tehdit ederek, işyerlerini ve mekanlarını silahlı baskın yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Suç örgütü üyelerinin hiyerarşik bir yapı oluşturarak kamu gücünü kullanıyormuş algısı yaratıp çevrelerindeki hedef olarak seçtikleri iş adamlarının üzerinde sistemli bir şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını gerçekleştiren şahıslar hakkında gelen ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 13 ayrı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bir çok suçtan kayıtları bulunan 16 şüpheli hakkında çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından adli işlem yapıldı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan operasyonlarda yakalanan: 1 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 11 adet bıçak, 1 adet kılıç, 16 adet tabanca iskeleti, 15 adet tabanca namlusu, 80 gram esrar maddesi, 3 gram metamfetamin, 2 kök kenevir bitkisi, 58 adet tarihi eser/sikkeye el konulduğu belirtildi. 

“Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak” suçundan adli mercilere sevk edilen 5 kişi tutuklandı.