Malezyalı turist kafilesi, Denizli'nin dünyaca ünlü doğa harikası beyaz cennet Pamukkale'yi gezdi. Tarihi antik kent Hierapolis ve Pamukkale gezisi sonrası bir gece konaklayan malezyalı turist kafilesi, sabah saatlerinde Denizli'den Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bir minibüsle gitmek üzere ayrıldı.  
Ancak gezileri, feci bir kaza ile sonlandı. Öğle saatlerinde Çay-Dinar karayolunun 8'inci kilometresinde meydana gelen kazada, Malezyalı turistleri taşıyan Şakrettin A. yönetimindeki 34 JS 8838 plakalı midibüs, Çay ilçesi yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yoldan çıkarak devrildi. Kaza da 3’ü ağır, 17 kişi yaralandı.
Kazada yaralanan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan turistler tedavi altına alındı. İsimleri belli olan yaralıların isimleri ise şöyle:
“Inas Sabrina Binti Sammos, Moor Hanani Bıntı Ab Halım, Nur Harmiliza Mohd Hamsah, Hariah Abd Samın, Nor Asma Bıntı Daud (48), Rubahyah Bıntı İsa (41), Nur Hanıah Bıntı Said (38), Muhammed Hafızı Bin Daud (35), Azızan Bıntı Azız (37) ve tur rehberi Güliz Keçeci Rehber (34)"

Şahısların genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla alakalı soruşturma sürüyor.