Kablo hırsızlığının tavuk hırsızlığı gibi değerlendirilmesine tepki gösteren Denizli İl Telekom Müdürü Osman Karakaş, Denizli şivesiyle, “Osandık gari.” diyerek tepki gösterdi. Karakaş, Denizli’de son bir yılda 113 kablo hırsızlığına teşebbüs edildiğini belirterek, “Vatandaşın haberleşme hürriyetine kasteden hırsızlıkla tavuk hırsızlığı aynı kategoride değerlendirilmemeli. Hırsız kovalamaktan, hırsızların verdiği hasarları gidermekten rutin arıza ve bakımları yapmakta zorlanıyoruz. Üç beş kuruşluk menfaatleri için bir mahallenin, köyün, sanayi tesisinin haberleşmesinin birkaç gün kesilmesine neden olan hırsızları ve çalıntı kabloları hırsızlardan satın alan hurdacıları, insafa ve birazcık ahlâklı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kablosu kesilen bir mahallenin veya köyün, o sürede 110, 112, 155, 156 ve 177 gibi acil servis, polis, jandarma, itfaiye, orman yangını gibi numaralara ulaşamayacağını vurgulayan İl Müdürü Karakaş, “Haberleşmesi kesilen bir fabrika, ciddi zararlara uğruyor. Böyle bir durumda mağdur olacak insanlarımızın hakkının nasıl ödeneceğinin düşünülmesi gerekir. Son bir yılda hırsızlar, Türk Telekom’a ait 21 bin 200 metre kablo kesti. Toplam 7 bin 450 abone, bu yüzden belirli süreler hizmet alamadı. Kablolar üzerinde bulunan uyarı alarmları polis ve jandarmamızın özverisi sayesinde birçok kablo, kesilmiş olmasına rağmen çalınamadan olay yerinde bırakılmıştır.” dedi.

‘KABLO HIRSIZLARI YERALTINA DA DADANDI’

Vatandaştan da hırsızlık konusunda çok yardım aldıklarını, birçok teşebbüsün vatandaşların ve muhtarların dikkati sayesinde engellendiğini anlatan Osman Karakaş, “Hırsızlar, işi iyice abarttı. Son zamanlarda yer altı kablolarına da dadandılar. Menholler açılarak kablolar yer altından koparılmaya çalışılıyor. Vatandaştan bu konuda da destek ve ihbar istiyoruz.” diye konuştu.