İddiaya göre, Denizli Jandarma Komutanlığına bağlı Acıpayam ve Tavas İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ortak bir operasyona imza atarak iki ilçeyi bezdiren kablo hırsızlarını yakaladı.

İlk operasyon Denizli'nin Acıpayam İlçesi Kelekçi Mahallesinde gerçekleşti. Türk Telekom’a ait telefon ve internet kablolarının çalınmasına dair ihbarları değerlendiren Jandarma ekipleri Mustafa G. isimli şüpheli şahsı ve 20 AAZ plakalı hafif ticari aracı yakın takibe aldı. Olay yerine geceden pusu atan Jandarma ekipleri, şüpheli şahsın daha önceden kestiği kabloları aracına yüklemek için geldiği esnada tepesine bindi ve Mustafa G.’yi gözaltına aldı.

OPERASYON TAVAS’TA DEVAM ETTİ
Jandarma ekipleri Acıpayam’da gerçekleşen operasyonu genişletti ve Karaismailler Mahallesinde yine Türk Telekom’a ait kabloları kesip çalarak 46 KF plakalı otomobili tespit etti. Düşen bir tampon kırığı parçasından yola çıkan Jandarma Ekipleri aracın peşine düştü.

Tavas istikametine doğru kaçan otomobil Medet Mahallesinde kıstırıldı ve durduruldu. Otomobil içerisindeki iki şüpheli şahıs Abbas Ö. ve Cuma A. gözaltına alındı.

Ayrıca araçta yapılan inceleme de 2 adet kablo kesme makası ile 2 adet eldiven ele geçirildi. Gerçekleşen operasyon sonrası Acıpayam’da yakalanan ve gözaltına alınan Mustafa G. ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tavas’taki operasyonda yakalanan Abbas Ö. ile Cuma A.’nın ifadelerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan araştırmalar sonrası gözaltına alınan şahısların ifadeleriyle birlikte 10’a yakın faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış oldu.

Şahısları şimdiye kadar yaklaşık 1500 metre kablo çaldıkları da iddialar arasında yerini aldı.

Kaynak: Meriçulukuş.tv