13-19 Mart tarihleri arasında Denizli’de yapılan trafik kontrollerinde 9 bin 122 araç incelendi. Denizli Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde  27 yaralamalı ve 31 maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken  Denizli Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde ise 11 yaralamalı, 3 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kazaların genellikle  29 Ekim Bulvarı, Şehit Albay Karaoğlanoğlu (Hastane) Caddesi ve Ulus Caddesi üzerinde meydana geldiği belirtildi. Sürücüleri uyaran Emniyet Müdürlüğü “kazalar daha çok, kavşaklarda doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana gelmiştir.”  denildi. 
        
Bilinçlendirme çalışmalarına da devam ettiğini duyuran Trafik Şube Müdürlüğü, “Denizli genelinde, Araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmaması ve emniyet kemeri ile kask takmanın, kanuni bir zorunluluk olması yanında hayati bir önem taşıdığı bilincinin arttırılmasına yönelik olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilmekte olup, denetimlerde tüm sürücüler öncelikle görevlilerimizce uyarılmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.