Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Denizli genelinde geçtiğimiz hafta meydana gelen olaylarda Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği icraatlar açıklandı. 

Denizli'de geçtiğimiz hafta meydana gelen internet üzerinden sahte ilan paylaşılarak yapılan dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; şüpheli şahısların, internette sahte araç, römork, konteyner gibi ilanlar paylaşarak müşteri buldu. Alıcılardan değişik hesaplara kapora yatırmalarını istediler. Şüpheli şahısların bankalara ait ATM cihazlarından paraları çektikleri ve  bu şekilde birçok vatandaşı dolandırdığı olaylarla ilgili olarak;

Şikayetçi şahısların beyanları ve yapılan çalışmalar sonucunda, 2’sinin cezaevinde olduğu anlaşılan toplam 8 şüpheli şahsın kimlik bilgileri tespit edilmiş, Aydın ili ile birlikte düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 6 şüpheli şahıs yakalandı. 

Yapılan aramalarda, olaylarda kullanılan şüpheli banka kartları, cep telefonları, sim kartlar ve suç geliri olan 8.950 TL paraya el konuldu.

‘Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan adli makamlara sevk edilen 6 şüpheli şahıs tutuklandı.