Olayların ilki Anafartalar Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yolcu minibüsü seyir halindeyken bir grup Suriyeli yola atladı. Duramayan minibüs önüne çıkanların arasına daldı. Kazada bir kişi ağır yaralandı. Yaralı olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından Suriyeliler minibüs şoförünü linç etmeye kalktı. Olayı duyan diğer minibüsçüler olay yerine gelerek Suriyeliler ile tartışmaya başladı. Olayın büyümesi ile polis geldi. Tartışmanın şiddeti fazlalaşınca Denizli il emniyet müdürü Mevlüt Demir olay yerine geldi. Taşkınlık yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri olay yerinden Suriyeli vatandaşları uzaklaştırdı. Olayda darp edilen şöförün durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İKİNCİ OLAY AKHAN'DA

Denizli’de aynı gün ikinci Suriyeli vakası yaşandı bu sefer bilanço ağır oldu 3 Suriyeli genç ile 1 tane de mahalleden genç yaralandı.
Denizli’de Akhan’daki olaydan sonra bu seferde Sevindik mahallesi 2304 sokakta Suriyeli gerginliği yaşandı.  Mahallenin gençleri ile mahallede oturan Suriyeler arasında husumet bugünde devam etti. Laf dalaşıyla başlayan kavga Suriyeliler ailelerde olaya karışınca kavga büyüdü kavgada bıçaklar çekildi. Çıkan harbede de 3 Suriyeli genç bıçak darbeleriyle yaralanırken 1 Sevindik mahallesinde oturan genç aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. Mahalle sakinleri olay yerine gelerek Suriyelilerin dükkanlarının camlarını indirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saat 18.00 sıralarında başlayan kavga saat 23.00’e kadar devam etti. Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile çevredeki hastanelere kaldırıldı.