İddiaya göre, Denizli'nin Çameli ilçesi'ne bağlı Emecik Mahallesi tepe mevkisinde alanlarında 16.17. yy. ait dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi yer altı mezarlıkları, defineciler tarafından talan edildiği iddia edildi. Yerin 2 metre altındaki mezarlıklarda insan kemiklerine rastlanırken, tuğla, tahta ve en altında özel olarak yapılan yerleşim birimleri görüldü.

Çameli İlçesinin en yüksek köyü olan Emecik Mahallesinde defineciler tarafından talan edilen tarihi yer altı mezarlıkları hakkında konuşan Köylüler "Bundan 6-7 yıl önce o bölgede defineciler kol geziyor bu mezarlıkların yaşı tam olarak bilinmiyor. Kayı zamanına ait mezarlar bile var .Dedelerimizden de orada yerleşim birimleri olduğunu duyduk" diye konuştu. "Bu bölgelerde tarihi mezarlıklar olduğunu çocukluğumuzdan beri biliyorduk. Daha öncelerden oralarda yerleşim bölgeleri olduğu söyleniyordu" dedi. Uzmanlar da 16.17 .yy özellikle tuğla mezarlıkların kullanıldığını belirtti.

Emecik Mahallesi vatandaşları şunlarada değindi “Geçmişini bilmeyen geleceğini belirleyemez, geleceği de olmaz. Bizim burada en temel değerlerimiz; mezarlarımız, camilerimiz ve tarihi eserlerimizdir. Bunlar bizim kimliğimizdir. Burada kim yaşamış, hangi dindedir, hangi anlayıştadır hiç önemi yok. Dini literatürde dahi insanlar ölünce şeytan dahi elini ondan çekermiş. Bunu yapan nasıl bir vicdana sahip insanlar” dedi.
Dini yazılarla süslenen abideler ile inşa edilen mezarlık, define avcıları tarafından delik deşik edilerek yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldı.