Denizli bir kaçış ve bulunma hikayesine ev sahipliği yaptı. İstanbul Ataşehir'de oturan Demet K ile Umut Ş., Berke G., Hülya İ. ve Burak A., geçen Salı günü evlerinden ayrılarak kayıplara karıştı. Aileler polise haber verdi. Aileler, gençlerin son görüldüğü Kocaeli ve Sakarya'da bazı bölgelere onların fotoğraflarını asarken, en son önceki gün İzmit Otogarı'nda güvenlik kamerası kayıtlarında tespit edildiği belirtildi.

AİLELER ENDİŞELİ
İstanbul Ataşehir'de Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi olan Demet K.'nın babası Abdullah K. kızının salı sabahı okula gitmek üzere evden çıktığını, ancak bir daha haber alamadıklarını belirtti. Baba Abdullah K. şunları söyledi:
"Kızım okula gitmediği gibi bir daha da ulaşamadık. Yaptığımız araştırmalar sonunda, bazıları diğer okullardan uzaklaştırıldığını öğrendiğimiz 4 arkadaşıyla birlikte İstanbul'dan ayrılmışlar. Kocaeli ve Sakarya'da görülmüşler. Onların bulunması ve görenlerin bize bildirmesi için ilanlar hazırlayıp yapıştırdık. Polis ve jandarmaya da başvurduk. Sakarya'nın Kefken, Kaynarca, Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken'de görülmüşler. Dün de güvenlik kamerası kayıtlarından İzmit Otogarı'na geldiklerini tesbit ettik. Ben kızımızın hayatından endişe etmeye başladım. Çünkü diğer çocuklardan bir ikisi çeşitli nedenlerle okullarından uzaklaştırılmış kişiler."

ARANIYOR...
Abdullah K.'nın bastırttığı ve bilgi verilmesi için altında kendi telefonlarının da bulunduğu ilanlarda, kızı Demet'i yanı sıra onunla birlikte olduğu kamera kayıtlarından anlaşılan Umut Ş., Berke G., Hülya İ. ve Burak A.'nın da fotoğrafları yer aldı. 

DENİZLİ'DE BULUNDULAR
Çocuklarını arayan ailelere güzel haber Denizli Polisinden geldi. Çocukların Denizli'de bulunduğu belirtilerek ailelerin gelip teslim almaları istendi. Çocuklar yurda yerleştirildi. Çocukların neden kaçtığı konusunda bilgi verilmedi.