Bugün hala Avrupa ve Amerika ülkelerindeki ev yapılarında, kapılarda ve ahşap pencerelerde çok sık kullanılmaktadır. Ülkemizde teknolojinin ilerlemesi ile zamanla evlerin yapımında betonarme yerini alan ahşap; kapı, pencere, merdiven ve mobilya imalatında yaygın olarak kullanılmaktadır. Ahşap doğrama; binalarda ışık, hava ve mekanlar arasındaki bağlantıyı sağlayan, yalıtım ve güvenlik işlevlerini sağlayan bir yapı malzemesidir. Kullanılacak ahşap malzemeler de yapının nasıl yapılacağına ve ne amaçla kullanıldığına göre değişiklik göstermektedir.

Arbor Kayar Katlanır Kepenk

Tabii ki, güneş ışınlarının evin içine girmesi önemlidir. Ama güneş ışınlarının bütün gün evinizde kalıp sizi bunaltmasını istemezsiniz. Özel olarak geliştirilmiş ve tasarlanmış kayar katlanır kepenkler, pencerelerinize şık ve modern bir görünüm kazandıracak ve sizi güneş ışınlarından koruyarak ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Güneş kırıcı kayar katlanır kepenk olarak da bilinen jaluziler, kullanımı oldukça kolay olup özel tasarımları sayesinde büyük rahatlık sağlamaktadır. Binanızın veya evinizin dış cephesinde kullanmak istediğiniz malzemelere göre özel tasarımlar ve renkler arasından seçim yapabilirsiniz.

 Dilerseniz binanın yapısına modern ve klasik bir görünümü aynı anda kazandıran ahşap modeli tercih edebilirsiniz. İstediğiniz malzemeye uygun olarak, pencereniz için doğru boyutlarda yapılır. Pencere ölçüleri standart olmadığı için kişiye özel panjurlar tasarımları ile modern çizgilerinizi yansıtacaktır.

Arbor Ahşap Alüminyum Pencere

Ahşap pencereler, ahşabın olumlu özelliklerinden dolayı yüzyıllardır kullanılmaktadır ve günümüzde de aynı kullanımı korumaktadır. Ahşap alüminyum pencere uygun şekilde korunursa, hava koşullarından etkilenmez. Yağmura, güneşe, havadaki çeşitli gazlara, soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklıdır. Hafiftir, yeterince serttir, işlemeye uygundur, her şekle uyar, her gereksinimi karşılar.

Neden Arbor?

Arbor, Türkiye'de yer alan yeni ahşap pencere sisteminin adıdır. Bu sistemle yapılan pencereler, sektördeki yapay ürünlere göre daha üstün özelliklere sahiptir. İstanbul Silivri'deki üretim tesisimiz  8.500 m2 kapalı alanı ve 120 çalışanı ile ülkemizde liderdir. İngiltere, Fransa ve Almanya'daki grup şirketlerimiz ile Türkiye'de üretilen pencere ve kapıları Avrupa'nın en kaliteli inşaat projelerine tedarik ediyoruz.