Bu yazımızda saç dökülmesi ve Antalya saç ekimi (hair transplant Antalya) detaylarından bahsedeceğiz. Günümüzde saç dökülme durumları pek çok kişide sıklıkla yaşanmaktadır. Sorunsuz bir deride yaklaşık 100.000 adet saç teli bulunmaktadır. Ortalama yüz ya da yüz elli adet saçın dökülmesi günlük olarak olağan kabul edilmektedir. Saçın dökülme sebebi alınan besinlere ya da hormonlara göre artma gösterebilir. Bunun yanında bedene alınan kimyasal maddelerde saç köklerinin zayıflamasına sebep olabilir.

Aynı zamanda bazı kıl kökü gelişimi bozuklukları ve deri hastalığı da saçların dökülmesinin önünü açıyor olabilir. Bunun yanında saç dökülmesi sağlıklı bir durumdur, kökler kendini yenilediğinde daha sağlıklı saçlar ortaya çıkmaktadır. Sağlıklı bir insanın iki ay dökülme yaşaması normaldir. Saç dökülme süresinin iki ayı aşması durumunda ciddi sayılabilecek durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle doktora görünmek şarttır. Genellikle genetiktir fakat bağırsak paraziti, B12 eksikliği, vitamin eksikliği gibi durumlar tetikleyici olabilmektedir.

Antalya Saç Ekimi (Hair Transplant Antalya)

Yoğun saç dökülmesi durumu meydana gelmişse Antalya saç ekimi (hair transplant Antalya) kuruluşu aracılığıyla saç ekimi hizmetlerinden faydalanmak mümkün olmaktadır. Saç dökülme nedeni içten gelmiyorsa, genetik değilse ya da belli vitamin eksikliklerine bağlı değilse günlük rutinlerinizde uygulayacağınız birkaç teknik dökülmenin önüne geçebilir. Temizlik rutinleri bunlardan bir tanesidir. Saç derinizin hava almaya ihtiyacı vardır.

Her gün olmamak şartıyla saçlarınızı belli sürelerde yıkamanız gerekmektedir. Saçınızı yıkarken tırnak uçlarınızı değil parmak uçlarınızı kullanmalısınız. Tırnaklarınızla saç derinize baskı uygulamak saçınızı yıpratabilir. Fakat parmak uçlarınızı kullanarak saç derinize yapacağınız masaj kan akışınızı hızlandırarak saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Köpüren şampuanların saçları daha iyi temizlediğine dair inanış olsa da bu tamamen yanlış bir bilgidir. Aynı köpürtücü madde deterjanlarda da bulunmaktadır. Bu tür maddeler saçınızın sağlığını bozmaktadır. Vegan, içeriği temiz şampuanlar tercih edilmelidir.

Saç Ekimi (Hair Transplant) Hizmeti Nasıl Alınır?

Saç ekimi yani hair transplant himetleri için hairtransplantantalya.net web sitesine giriş yapılabilmektedir. Stres, birçok sağlık sorununun oluşum nedeni olduğu gibi saç dökülmesinin de önünü açan en önemli etkenlerden biridir. Bedeninizi ve ruhunuzu sakin tutmak adına meditasyona başlayabilirsiniz. Size iyi geldiğini düşündüğünüz ne varsa onu yapabilirsiniz. Sevdiğiniz aktivitelerle uğraşmak da bir meditasyon yöntemidir.

Daha Fazla Saç Dökülmesini Önlemek İçin:

Saçlarınızı fazla sıcak suyla yıkamamaya dair özen göstermelisiniz. Sıcak su saç derinizdeki köklere zarar verir. Sıcak su yerine ılık veya soğuk su kullanmayı tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem yaz hem de kış mevsimlerinde sağlıklı bir saç derisine sahip olmanız mümkün.

Saçlarınızı şekillendirmede aşırı ısı kullanmaktan kaçının. Isıdan koyucu spreyleri tercih edebilirsiniz. Fakat saçlarınızı doğal yöntemlerle şekillendirmek daha yararlı olacaktır. Örmek, bornoz ipi kullanmak gibi… Saçlarınıza dinlenmesi için müddet tanıyabilirsiniz. Bir süre boyadan ve diğer kimyasallardan uzak kalmak iyi olabilir.

Sıkı yapılan at kuyrukları veya topuzlar kafa derisindeki saçları aşağı doğru çeker, gerilmesine neden olur. Saçlarınızı toplamak yerine salık bırakmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle saçınıza nüfuz edecek olan havayı da engellememiş olursunuz.

Tüm bunların yanı sıra beslenmenize de önem göstermelisiniz. Bazı araştırmalar çiğ sebze tüketmenin, Akdeniz tipi bir beslenme düzeni edinip yeşillik tüketmeyi çoğaltmanızın kellik sorunlarının önüne geçebileceğini göstermiştir.

Keratin saçları oluşturan proteinlerden biridir. Protein depolayacak yiyecekleri tüketmek (yumurta, tavuk, süt ürünleri) saç dökülmesini azaltacaktır.

A vitamini de yine saçlar için çok önemlidir. Özellikle havuçta fazlasıyla bulunmaktadır. Ispanak ve biber tüketmekte yarayışlı olabilmektedir.

Gıda takviyesi ve multivitaminlerden de yararlanabilirsiniz.

Epidermal kök hücrelerinin uyarıldığı lazer tedavisi saçınızın yoğunluğunun artmasına katkı sağlayacaktır. Bu işleme başvurmadan önce dermatoloğa görünmenizde elbette ki yarar vardır.

Antalya saç ekimi (hair transplant Antalya) hizmetlerinden yararlanmak isterseniz ziyaret edebilirsiniz:

https://www.hairtransplantantalya.net/