Buldan Doğal Hayat ve Denizli Fotoğraf Derneği Başkanı Sait Yalçın'ın paylaştığı görüntülerde Sikkeli Yılan, avlanmak için Sıvacı Kuşu'nun yuvasına yaklaşıyor. Ancak, aldığı önlemi adına da koyduran Sıvacı Kuşu; yavrularını, kendisi orada değilken bile korumak için kayaların arasına yaptığı yuvasını çamurla kapatmış durumda. 

İlgi çeken görüntüler ile ilgili konuşan Sait Yalçın, çekime giren yılanı başta görmediğini aslında yuvayı gözlemlediğini açıkladı.

Tesadüfün İlginçliği

Yalçın, "Yılanın olması tesadüf aslında. Bir saat kadar bekledim, ben biliyordum orada Sıvacı Kuşu'nın olduğunu. Normalde Mayıs'ın 11'inde Dünya'daki bütün kuşçular sayım yapacak. Ben de yerini bildiğim için bugün gidip bir bakmak istedim orada duruyor mu, bir faaliyeti var mı tespit edeyim diye. Bugün o bölgede keşif yapayım istemiştim" dedi.

Turnike Sistemleri Turnike Sistemleri

Yavrularını Korumak İsteyen Anne, Üşenmiyor!

Sıvacı Kuşu hakkında bilgiler veren Sait Yalçın, "Birkaç yıldır kuşun varlığını biliyorum, sıvacı adı da zaten yumurtalarını korumak için yuvasını sıvamasından geliyor. Ama yılanı ben de bilmiyordum. Sıvacı Kuşu'nun 3 ayrı türü var; Anadolu Sıvacısı, Çınar ağaçlarında yaşayan normal Sıvacı Kuşu bir de Kaya Sıvacısı. Görüntülerde görülen Kaya Sıvacısı, kayalık yerlerde yaşıyor. Bu yüzden de yuvasının ağzını çamurla sıvıyor. Kuşun burada amacı yemek bulmak için yuvadan ayrıldığında yılan gibi tehlikelerden yavrularını korumak" diyerek yavrularını hayatta tutabilmek için kuşun verdiği mücadeleyi dile getirdi.

Kaynak: Genççivrilgazetesi