Alüminyum iletken, genellikle ekstrüde çapraz bağlı polietilen olan bir yalıtım malzemesine bağlanır ve iletkenin doğrudan gömme uygulamalarında kurulmasına olanak tanır. İletken, halat benzeri bir konfigürasyonda oluşturulmuş ve daha sonra bir yalıtım tabakası ile kaplanmış bir veya daha fazla alüminyum tel demetinden oluşur. Yalıtım, hem iletken için mekanik koruma hem de kablo içindeki iletkenler arasında elektriksel yalıtım görevi görür.

En popüler aydınlatma ürünü türü alüminyum yeraltı kablosu olarak adlandırılmaktadır. Bu, koruyucu bir plastik yalıtım tabakasına sarılmış uzun ve ince bir teldir. Telin kendisi bakır veya alüminyumdan yapılmıştır ve elektriği topraktan iletmek için kullanılır. Kablonun kendisi yerin üstünde görünmez, ancak bireysel evlere veya işyerlerine beslendiği yerin altında görülebilir. Bu tarz ürünler son zamanlarda üretim teknolojilerinin gelişmesine paralel olarak çok daha kaliteli bir şekilde üretilmiştir. Bu durumun doğal sonucu olarak yer altı kablosu gündeme geldiği zaman aklımıza alüminyum malzemesi gelir.

Alüminyum Kablo Fiyatları Ne Kadar?

Alüminyum kablo, elektrik mühendisliğinde kullanılan alüminyumdan yapılmış bir kablodur. En yaygın uygulamalar enerji nakil ve dağıtım hatları içindir. Son zamanlarda alüminyum kablo fiyatları çok daha bütçe dostu bir seçenekle karşımıza çıktığından bu tarz ürünlere olan talep günden güne artış göstermektedir. Alüminyum yeraltı kablosu zeminin üst kısmına sabitlenir ve ardından elektrik içinden akar. Kablonun bir ucu alüminyum bağlantı kutusuna, diğer ucu metal bir pime bağlıdır. Güç kablosu aydınlatma, sokak lambaları, trafik işaretleri ve gece aydınlatılması gereken diğer yerler için kullanılabilir.

Alüminyum yer altı kablolarının temel işlevi, elektrik santralinden kullanıcılara elektrik iletmektir. Alüminyum yer altı kabloları, iletken malzeme olarak bakır veya alüminyumdan yapılan yer altı elektrik kablolarına aittir. Farklı ortamlardaki farklı ihtiyaçları karşılamak için, müşterilerin gereksinimlerine göre çeşitli özelliklerde tek damarlı ve çok damarlı alüminyum yer altı kablosu almayı isterseniz Ege Elektromarket en mantıklı seçenek olarak karşınıza çıkacaktır.