Altın kolye, kadın mücevher dünyasının belki de en çok tercih edilen parçalarından biri. Günlük kullanımda rahatlığıyla, özel günlerde şıklığıyla tarzları tamamlayan altın kolye modelleri hemen tüm yaş grupları tarafından ilgi görüyor. Günlük olarak kullanılan altın kolye modelleri genellikle hafif ve sade parçalar arasından seçilse de uygun takılarla kombinlenerek kullanıldığında gündelik şıklığın da önemli ölçüde artmasına yardımcı oluyor. Altın kolye nasıl kombinlenir sorusuna tek ve net bir yanıt vermek zor. Ancak bazı noktalara dikkat ederek doğru parçalarla kusursuz bir görünüm elde etmek mümkün.

Altın Kolye ile En Uyumlu Parçaları Seçin

Altın kolye kombini oluşturmaya başlarken, tercih ettiğiniz tasarımın özelliklerine dikkat etmelisiniz. Örneğin; eğer mineli altın kolye ile uyumlu parçalar arıyorsanız, yine mineli ya da renkli taşlı tasarımlar arasından seçim yapabilirsiniz. Elbette sadece taş yapısı değil işleme, kalınlık ya da renk unsurları da kombin oluştururken dikkat etmeniz gereken özelliklerden Altın kolye kombinlenirken, seçilecek tüm diğer tasarımların aynı altın rengine sahip olmasına özen göstermelisiniz. Eğer tercih ettiğiniz altın kolye modeli birden fazla altın rengine sahipse bu durumda daha özgür seçim yapma fırsatınız olacaktır.

Sonsuzluk kolye, nazar kolye ya da yonca kolye gibi motifli tasarımlar tercih ettiğinizde, seçeceğiniz yan takılarda aynı motifi tercih edebilir ya da sade zincir tasarımlara yönelebilirsiniz. Ancak eğer baget kolye modelleri arasından seçim yaptıysanız küpe seçiminizde benzer yapıda bir taşın yer alması şıklığınızı fazlasıyla tamamlayacaktır.

Birden Fazla Altın Kolye ile Tarzınızı Ortaya Koyun

Farklı uzunluklarda ve özelliklerde altın kolye modelleri bir arada kullanılarak dikkat çekici bir görünüme kavuşmak mümkün. Ancak bu kombini oluştururken fazlasıyla özenli olmanız şart. Birbiri ile uyumsuz ya da birbirini boğan parçalar tercih ederek adeta bir vitrin görüntüsü oluşturmaktan kaçınmalısınız. Yapmanız gereken ilk şey, bu kombinin odağında olacak temel parçayı belirlemek. Odağınızda renklitaşlı kolye yer alacaksa tüm diğer tasarımların olabildiğince sade ve taşsız olmasına özen göstermelisiniz. Aksi taktirde bu özel tasarım yeterince ön plana çıkamayabilir. Farklı zincir uzunluğuna sahip kolyeler tercih ederek içten dışa bir bütünlük yakalamak istiyorsanız en uzun zincir boyuna sahip kolyenin doğru dekolte noktasında sonlandığından emin olmalısınız. Kalpli kolye ya da yonca kolye en iç halkayı oluşturacaksa, yine aynı renk ve kalınlıkta zincire sahip kartanesi ya da sonsuzluk kolye modelini bir dış halka olarak tercih edebilirsiniz. Tamamen kendinizi ifade eden altın kolye modelleri ile sınırsız ve size özel bir kombin oluşturmanız mümkün. Altın kolye kombininizi uygun bir yüzük, bileklik ve küpe modeli ile tamamlamayı da sakın unutmayın.