Almanya'nın Hamburg şehrindeki bir kilisede meydana gelen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 8 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Perşembe günü gece saatlerinde Hamburg'un Grossborstel semtindeki bir kiliseye merkezine saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, en az 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Almanya basınında çıkan haberlerde, saldırının Yehova Şahitleri'ne ait Gros Borstel semtindeki Deelböge Caddesinde bulunan bir merkezde gerçekleştiği belirtildi.

SALDIRAN KİŞİ DE ÖLMÜŞ OLABİLİR

Polisin açıklamasında özel bir çevik kuvvet biriminin 3 katlı kilise binasına girdiği esnada bir el silah sesi duyulduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de ölenlerin arasında bulunabileceği kaydedildi.

Federal bir uyarı uygulaması olan NINAwarn’da saat 21.00 sularında bölgede yaşayanlara, “bir ya da birden fazla failin bir kilisede insanlara ateş açtığı” bildirimi gönderildi. Çevrede yaşayan halka evlerinden çıkmama uyarısı yapıldı.

Perşembe akşamı yerel haber servisi 24 Hamburg'a konuşan bir polis sözcüsü, “Failin kaçtığına dair hiçbir belirtimiz yok. Failin muhtemelen binada olduğuna ve hatta ölüler arasında olduğuna dair işaretlerimiz var.” ifadesini kullandı.

Hamburg polisi Twitter hesabından yapılan açıklamada da failin tek başına hareket ettiğinin düşünüldüğü kaydedildi. Mesajda yapılan ilk incelemelere dayanarak bir fail olduğunun tespit edildiği, araştırmanın devam ettiği, saldırının nedeninin henüz bilinmediği belirtildi.

Alman basınında çıkan haberlerde olayın “öfkeden kaynaklanan” bir saldırı olarak değerlendirdiği bilgisi paylaşıldı.