Akustik sünger, yüksek ses seviyesinin rahatsızlık verdiği yaşam alanlarında gürültünün azaltılması için kullanılan bir ses yalıtım uygulamasıdır. Bu ürün; komşu evlerden gelen gürültüleri, büyük iş yerlerinde bulunan makine seslerini ve daha birçok yüksek ses seviyesini engellemek amacı ile üretilir.

Akustik sünger çeşitleri farklı renklerde bulunurlar ve bu durum sayesinde kullanıldığı alanda dekoratif bir görünüm oluşmasına yardımcı olurlar. Gürültülü tüm alanlarda akustik süngerler rahatlıkla kullanılabilirler.

Akustik süngerler kendi içlerinde birçok seçeneğe ayrılırlar. Bu seçeneklerin bir kısmı kendinden yapışkanlı halde bulunurken bir kısmı ise özel sünger yapıştırıcıları ile kolay şekilde yapıştırılabilirler.

Kendinden yapışkanlı halde bulunan akustik sünger çeşitleri kullanım kolaylığı sağlaması sayesinde daha sık tercih edilirler. En çok tercih edilen ve kullanılan akustik sünger modelleri ise akustik yumurta sünger ve akustik yanmaz sünger modelleridir.

Akustik süngerlerin diğer ismi ses yalıtım süngeridir. Birçok farklı yaşam alanında kullanıma uygun olan bu ses izolasyon uygulaması, günümüzde sıklıkla ihtiyaç duyulan hizmetler arasında yer alır.

Bu uygulamayı kendiniz yapabileceğiniz gibi profesyonel kişilerden yardım alarak da uygulayabilirsiniz. Akustik süngerler kişiye özel şekilde istenilen ölçülerde üretilir. Bu sayede yaşam alanınızda kullanmak istediğiniz alana tam uyum sağlar ve maksimum performans sunar.

Akustik Sünger Ne İşe Yarar?

Gürültü kirliliği günümüzde artış gösteren ve kişileri birçok yönden olumsuz etkileyen bir problem haline gelmiştir. Bu problem, kişilerin yaşam alanlarında ihtiyaç duydukları sakinliği ve huzuru engeller.

Bu nedenle ses yalıtım uygulamaları günümüzde en çok ihtiyaç duyulan hizmetler arasında yer alır. Akustik sünger, yankı ve çınlama gibi problemlerin giderilmesini sağlayan ve ses yalıtımı sunan açık hücreli ses emici özelliğe sahip bir ses yalıtım uygulamasıdır.

Bu ürün, kullanıldığı alanın akustiğini düzenler ve bu sayede daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturulmasına katkıda bulunur.

Yüksek seslerin izole edilmesinde tercih edilen akustik süngeri birçok farklı alanda kullanılır. Bu alanlar arasında AVM, konferans salonu, ev , işyeri, ofis, tiyatro ve hastane gibi birçok mekan sayılabilir.

Bu uygulamalar duvarlar, zeminler ve tavanlarda kullanılabilir ve bu sayede o alanın yalıtılmasını sağlar. Bu ses yalıtım uygulaması, koku, nem ve küfe neden olmaz.

 Bu sayede kullanımı oldukça sağlıklıdır. Aynı zamanda kaliteli ve dayanıklı malzemeden üretilen akustik sünger çeşitleri uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde kullanılabilirler.

Yaşam alanlarında bulunan istenmeyen yankı ve ekoyu önleyen, ortamdaki sesin kalitesinin artmasına yardımcı olan, duvar, zemin ve tavanlara kolaylıkla uygulanabilen akustik süngerler günümüzde sıklıkla tercih edilen izolasyon hizmetlerindendir.

Bu uygulama; ses seviyesini, titreşimi kontrol eder ve seslerin istenilen noktaya kaliteli şekilde iletilmesini sağlar. Bu sayede iletilen ses temiz ve kaliteli bir şekilde duyulur. Akustik süngerlerin uygulaması oldukça kolaydır.

Yanmaz özelliğe sahip olan akustik süngerler, poliüretan veya melamin maddelerinden üretilirler ve kaliteli bir ses yalıtımı sağlarlar. Piramit, labirent, yumurta gibi farklı çeşitleri bulunan akustik süngerler kullanılacağı alana uygun olarak seçilebilirler.

Bu akustik süngerler farklı renk, boyut ve kalınlıklarda kullanıcıların beğenisine sunulur. Bu sayede yaşam alanlarında ses yalıtımına sahip olan bireyler aynı zamanda estetik bir görünüme de sahip olabilirler.

Akustik Sünger Sesi Keser Mi?

Günümüzde büyük bir hızla gelişen inşaat sektörü yerleşim yerlerinde bulunan evlerin sayısının artmasına neden olur.

İnşa edilen evler arasında mesafelerin oldukça az olması ise yüksek ses ve gürültü oluşumunu beraberinde getirir. Bu durum yaşam alanlarını konforsuz ve sağlıksız bir hale getirir.

 Bireylerin yükses sese maruz kalması sonucunda istenmeyen birçok problem ile karşılaşmak mümkündür. Bu durumun önüne geçebilmek için ise yaşam alanlarında ses yalıtım uygulamaları yapılması gerekli hale gelir.

Ses yalıtım uygulamaları arasında yer alan akustik süngerler bulunduğu alanda rahatsızlık veren seslerin yalıtılmasını sağlar ve bu seslerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Akustik Kontrol firması ürettiği sünger çeşitlerinin her birini birinci sınıf kalitede malzeme kullanarak üretir ve müşteri memnuniyetini ön planda tutar. Bu uygulama sayesinde Akustik sünger kullanılan ortam daha konforlu ve sağlıklı hale gelir.

Kaliteli malzemeler kullanılarak uygulanan akustik sünger, kullanıldığı alanda bulunan yüksek seslerin kesilmesinde büyük oranda yardımcı olur.

Akustik süngerler farklı boyut ve şekillerde ve gürültünün engellenmesini sağlamak için üretilirler. Ürünün farklı boyutlarda üretilmesi akustik süngeri uygulamak istediğiniz alana uymasını ve üründen en yüksek verimi almanızı sağlar.

 Aynı zamanda bu uygulama evinizde akustik bir ortam oluşturmak için de kullanılabilir. Akustik sünger çeşitleri yanmaz malzemeden imal edilerek olası kazaların önlenmesine yardımcı olur.

Farklı renklerde üretilebilen sünger çeşitleri sayesinde kullanılan ortamda dekoratif bir görünüm yakalamak mümkündür. Ses yutma özelliğine sahip olan sünger çeşitleri sayesinde kullanılan ortamda etkili bir izolasyon sağlanır.

Akustik sünger uygulaması hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için AKustik Kontrol web sitesini ziyaret edebilirsiniz.