Olay, 1 Mayıs 2023 tarihinde Merkezefendi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi, 2029 Sokakta devam eden bir inşaat alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde inşaata beton dökmek için gelen beton pompasının konuşlandırılması sırasında, metrelerce yüksekliğe uzatılan pompanın kolu, dikkatsizlik sonucu alanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattına temas etti. 3600 Watt akıma kapılan kalıp işçisi Aykut Durmuş (32) ağır yaralandı.

Arkadaşlarının akıma kapıldığını gören inşaat işçileri, bir yandan 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım isterken diğer taraftan da yaralı işçiyi toprakla örterek akımın etkisini azaltmaya çalıştı. Sağlık ekibi tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan işçi, ambulansla acil servise kaldırıldı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aykut Durmuş, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumunun ağır olduğu Durmuş, daha sonra Türkiye'nin en büyük ve en donanımlı yanık tedavi merkezlerinden biri olan, Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edildi.

Tedavisi devam eden Aykut Durmuş’tan acı haber bugün geldi. Yanık Merkezi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Durmuş, hayatını kaybetti. Evli ve 1 çocuk babası Durmuş’un cenazesi, Kiremitçi Mahallesi’nde ki evine getirilmek üzere yolda olduğu öğrenildi.

Durmuş’un cenazesi bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının artından Gümüşler Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.