Haberdenizli.com
 
2015 yılında siyasete Denizli’de başladığını anlatan Subaşı, “Önümde uzun bir yol var. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sloganı ile yola çıktık. İlk önce çocuklar ve kadınlar için projelerim var. Onlara güzel ve güvenli bir geleceği nasıl sağlayabileceğimizi halk ile birlikte karar vereceğiz” dedi.

'Denizli’yi Amerika İle Kıyaslıyorum'

Özel projelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağını belirten Subaşı şunları kaydetti: “4 yıldır araba yerine minibüs ve otobüs kullanıyorum. Bu sayede Denizli’yi daha çok tanıma fırsatı buldum. Kaliforniye ve Los Angels şehrine yakın oturdum. Denizli’yi hep orayla kıyasladım. Denizli’de şehir planlaması yok. Beni binalar çok rahatsız ediyor. Önünde bir yeşil alan yok. Birden bir şehri değiştiremeyiz. Bunu yavaş yavaş yapacağız. Bunun dışında çevre temizliğine dikkat edeceğiz. Örneğin bir çöp atmanın dışında 275 Dolar’dı. Biz yurt dışında yere hiç çöp atamıyorduk. Çöpleri çantamızda taşıyorduk . Çöp kovaları eksik. En çok dikkatimi çeken başka bir konu ise çocukların elinde cep telefonu olması. Orda Amerikalı aileler ile görüşüyordum. Çocuklar üniversiteye gitmeden önce, onlara cep telefonu verilmiyordu. Orda üretiliyor; fakat orada çocukların elinde cep telefonu olmasına aileler yasak koyuyor."

'En Büyük Cesaretim Cumhurbaşkanımız Oldu'

Aday adayı Subaşı, "Sadece istemek ve inanmak önemli. Başvuruda bulunmadan önce bir ay halkın arasında anket yaptım. Halkın büyükşehirden beklentilerini sordum. Siyasi parti ayırmaksızın halkın her kesimine kadın aday isteyip istemediklerini sordum ve herkes olumlu karşıladı. En büyük cesaretim ise Cumhurbaşkanımız oldu. Siyasette özellikle yerel seçimlerde kadın adayların artmasını istediğini belirtti. Bu durumdan yola çıkarak bende başvurumu yaptım” ifadelerini kullandı.

'Halka Duyurularak Ön Seçim Yapılabilir'

“Ben siyaseti yeni öğreniyorum” diyen Subaşı, “Bu sene temayül internet üzerinden oldu. Bu bir artı. Çünkü daha önce temayüllerin çok geçerli olmadığını duyuyorum. Ankara’nın Denizli’ye 20 kişilik bir ekip gönderdiğini, özellikle Büyükşehir için araştırma yaptıklarını duydum.  Ankara, burayı araştırmadan karar vermiyor. O ekip, şu anda halkın arasında anket yapıyormuş. Halkın düşüncelerini soruyormuş. Ama büyükşehir için temayül kaldırıldı. Ben bunu pek hoş karşılamadım. Öncelikle parti içerisinde temayül olmalı. Daha sonrada halk içinde, halka duyurularak ön seçim yapılabilir. Daha sonra Ankara’da bir mülakatla adayların belirlenmesi daha uygun diye düşünüyorum” diye konuştu.

'Aday Gösterilme İhtimalim Yüksek'

Subaşı, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Osman Başkanım belediyecilik konusunda tecrübeli. Her yaz tatilinde Denizli’ye geldiğim zaman bir adım ilerlediğini gördüm. Eğitim konusunda biraz geriledi gibi duruyor. Ben halkın duyarlı olduğunu, bir kadın olarak pozitif oy alacağımı düşünüyorum. Aday gösterilme ihtimalim yüksek diye düşünüyorum. Osman Başkanımın devam edeceğine dair haberler var. O henüz kesin değil. Tabii ki seçilemediğim durumda bana ne görev verilirse yapmaya hazırım. Çünkü ben sadece Denizli’ye hizmet etmek istiyorum. Denizli’ye kadın eli değerse, bu şehrin vizyon şehir, daha güvenilir, daha sağlıklı, daha sürdürülebilir olacağını düşünüyorum.”

'AK Parti’ye Eksi Puan Verdiler'

Subaşı, "Yaptığım ankette halkın en büyük probleminin yol olduğunu gördüm. Yolların bitmediğini söylediler ve bu yüzden AK Parti’ye eksi bir puan verdiler. İkinci problemin trafik olduğunu belirttiler. Trafikte işe gelip giderken çok zaman kaybettiklerini söylediler. Diğer konu ise kırmızı ışıkların çok uzun süre yanması oldu. Diğer şehirlerle kıyaslandığında ışıkların ayarlarının iyi olmadığından bahsettiler. En büyük problem ise arandığı zaman bir yetkiliye ulaşılmaması olduğunu söylediler. Mahallemizde bir inşaat kalıntısı var. Belediyeyi aradıklarında, Büyükşehire yönlendirildiklerini, Büyükşehir ise belediyeye yönlendiriyor, ben o inşaat kalıntısını aldırmak için telefon trafiğine boğulduklarını bununla uğraşamayacaklarını söylediler. Vatandaş, aradığı zaman sorun ne ise onun çözülmesini istiyor. Küçük çocuklarda yaptığım ankette ise onların sorunlarının kaldırımların düzgün olmaması ve döşemelerinden şikayet etmeleri oldu. Çok fazla inşaat gürültüsü var. Zamanlı zamansız veya Cumartesi, Pazar gürültüden rahatsız olduklarını belirttiler”.