HABERDENİZLİ.COM

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Öğretmenler Günü’nde Eğitim Bir-Sen’e ziyarette bulundu. ziyaret sırasında konuşan Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Tefçi, “Geleceğimizin inşasında çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında öğretmenlerin çok büyük bir rolü var. O nedenle öğretmenlik hem kutsal bir meslek hem de bir milletin geleceğe daha iyi bakabilmesi için çok değerli bir meslek. Eğitimin kalitesi de öğretmenin kalitesiyle eş değerdir. O nedenle eğtimin öznesi olarak öğretmenler görülmelidir.” dedi. 



ÖĞRETMENLER 1 GÜN DEĞİL HER GÜN DEĞERLİ

Ziyarette Konuşan Şahin Tin ise konuşmasına tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak başladı. Öğretmenler sadece 24 Kasım’da değil her gün değerli olduğunu ifade eden Tin, “Öğretmenlerimiz önünde düğmelerimizi iliklediğimiz, saygı duyduğumuz, ilkokuldan itibaren bizleri büyüten, öğretmenlerin öğretmen olmasını sağlayan kişilerdir.” dedi. 



EN BÜYÜK YATIRIMLAR EĞİTİME YAPILDI

15 yıllık AK Parti iktidarında en büyük yatımların başında eğitimi geldiğini söyleyen Tin, “15 yıllık AK Parti iktidarında eğitime büyük katkılar yaptık. eğitimin iyileştirilmesi adına pek çok yatırımlar yapıldı. bir sosyal devlet anlayışıyla kendi halkının  çocuklarının en iyi şekilde eğitilmesi ve gelişmesini sağlamak bizim hükümetimizin asli görevidir. Bu anlamda öğretmenlerimizin sosyal ve mali durumlarının geliştirilmesine yönelikte 2002 yılına baktığımızda çok ciddi iyileştirmeler yapıldı. Öğretmenlerimizin maddi imkânlarını bütçemiz el verdiği şekilde iyileştirmeye çalışıyoruz.  Bütçemizden en büyük payı  eğitime ayırıyoruz.  Yaklaşık olarak yüzde 18 lik bir dilim sadece eğitim için harcanıyor.” diye konuştu. 

Hedeflerinin eğitime daha fazla bütçe ayırmak olduğunu söyleyen Tin, “öğretmenlerimizin maddi imkânlarını geliştirmek için çabalıyoruz. Bunun yanında verilen eğitimin kalitesini artırmaya yönelikte çalışmalarımız sürüyor ve devam edecek. Sözlerini kullandı.