AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Katıldığı televizyon programında CHP'nin referandumun ardından YSK, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itirazları değerlendirdi. CHP’nin Referandum sonucunun ardından yapmış olduğu ‘itiraz’ ataklarına 2-3 ay önceden hazırlandığını söyleyen Özkan, “Çünkü referandum sonucunun ‘evet’ ile sonuçlanacağını biliyorlardı. Bu yüzden 16 Nisan'dan aylar öncesinde 'Türkiye'de seçimler hür ortamda yapılmadı' propagandasının hazırlıklarını yaptı." dedi.

CHP'nin baştan itibaren kurguladığı vizyonun sonucunu AİHM'de tamamlamak planının olduğunu vurgulayan Özkan, bu planın aylar öncesinden yapıldığını kaydetti.

"AYM'ye de Danıştay'a da gidilemez"

AK Partili vekil, CHP'nin iç hukuk yollarında yaptığı yanlışlar yaptığı söyledi.  YSK'nın yargısal bir makam olduğunu ifade eden Özkan "Bu makamın verdiği kararlar kesindir" dedi.
Referandum kararlarıyla ilgili AYM ve Danıştay'a gidilemeyeceğini belirten Özkan, "Danıştay'a gidilemez, çünkü idari bir karar değildir. AYM'ye de gidilemez, çünkü AİHS bağlamında korunan bir özgürlüğün ihlali söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

AİHM'in vereceği olası kararları da değerlendiren Özkan, "AİHM'in başka ülkelerle vermiş olduğu kararlar mevcut. AİHM bunu incelemez. AİHM bunu incelerse bir ülkenin gerçekleştirdiği seçimin güvencelerden birini ihlal etmiş olur. Bir ülkenin içişlerine karışmak olur. AİHM'in seçimle vereceği bir karar 'yokluk' anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.