Mutlu KELİŞTİ / HABERDENİZLİ.COM

24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Denizli'de her partide aday adayları arasında kıyasıya yarış devam ediyor. Ak Parti'nin kuruluşunda yer alan İnşaat Mühendisi Arife Sevinç Dalbudak tekrar siyaset sahnesine döndü. Dalbudak Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olduğunu belirtti. 

Denizli Gezeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonunda Denizli basınının karşısına çıkan Arife Sevinç Dalbudak, daha sonra haberdenizli.com'a özel açıklamada bulundu. 27 yıldır Denizli'de İnşaat Mühendisi olarak konut inşaa ettiklerini, proje ürettiklerini belirtti. Dalbudak, "2002 yılında Ak Parti’nin kurulmasıyla birlikte kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak 3 yıl görev yaptım. Ak Parti o dönemde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir partiydi. Kuruluşunda görev yaptıktan sonra tekrar işime aileme geri döndüm. Ülkemizin şu anda dışarıdan ve içeriden yıpratıldığı bir dönemde ‘Yiğitler zor zamanlarda ortaya çıkar' sözünü de hatırlayarak sevdiklerimin, dostlarımın, müşterilerimin ‘Artık yeniden çıkmalısınız, zor bir dönemden geçiyoruz. Sen zorlukları seven bir hanımsın' dedikleri için tekrar Ak Parti’den Denizli Milletvekili Aday Adayı oldum. Denizli’de zaten güzel çalışmalar yapılıyor. Ama bunların daha da güzelleşmesi gerekiyor. Hala eksik olduğumuz yerler noktalar var. İnşaat mühendisi gözüyle, eksiklikleri kapatabileceğimiz alanlar var. O yüzden yola çıktım.” ifadesinde bulundu. 

‘Yunan geliyor Ey ahali yola çıkın!’ diyen dedenin torunuyum

Bugünün 15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün başladığı tarih olduğunu belirten Dalbudak, "Denizli’de Kayalık Mahallesi’nde ‘Yunan geliyor Ey ahali yola çıkın!’ diyen dedenin torunuyum. Milli mücadele ruhum oradan geliyor olmalı ki, bugün vatanın içeriden ve dışarıdan kuşatıldığı bir anda tekrar yola çıkma gereği duydum. Tıpkı dedelerimin yaptığı gibi.” dedi.

arife sevinç dalbudak ak parti milletvekili aday adayı

Bize çelik gibi irade lazım, koltuk sevdalısı lazım değil

Kayalık Mahallesi’nde Kara Şar olarak bilinen ama aslında Kara Şeyh olan kişinin Sarayköy Köprüsü’nü düşman asteri geçmesin diye uçurduğunu kimsenin bilmediğini belirten Dalbudak, "Büyük babaannemin babasının ve komşularının, Yunan gelirken kızlarının eşlerinin üzerinden kapıyı kilitleyip ‘Biz gelmezsek kendinizi öldürün’ dediğini. Dedemin buğdayı evden götürüp de kepeğini babaanneme bırakması, evlerinde buğdayları ekmekleri varken aç kalıp askere zahire göndermeleri, bunlar unutulacak şeyler değil. Ben bunları bizzat babaannemden dinledim. O yüzden şu anda ülkemizin yine Kurtuluş Savaşı gibi bir dönemden geçtiği dönemdeyiz. Bakın, Filistin ayrı yanıyor, Suudi Arabistan’da olmayan şeyler oluyor. Suriye’de katliam var, Afrin’de askerlerimiz evlatlarımız gidiyor. Bu tesadüf değil, birileri düğmeye bastı. Türkiye’nin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bu oyunları bozacak akıllı iradeler lazım. Koltuk sevdalıları lazım değil. Bize irade lazım hem de çelik gibisinden lazım. Denizlili bir mühendis olarak olarak kendime görev edindim ve bu yola çıktım." dedi.

haberdenizli.com'a özel açıklamada bulunan Dalbudak son olarak manşetimize aldığımız veciz sözü söyleyerek konuşmasına son verdi. Dalbudak, "Olimpos Dağı’nın çocuklarının Hira Dağı’nın çocuklarına bu kadar acı çektirmeye hakları yok." dedi. 

Arife Sevinç Dalbudak 1969  Denizli doğumlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Fakültesi Mezunu, İnşaat Mühendisi, iki kızı var ikisi de mimar.