AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Ahmet Yusuf Sökmen, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu ancak avukatlık mesleği yerine okul döneminde atıldığı ticari hayatına devam ettiğini dile getirdi. Sökmen; “Denizli’ye ve ülkemize önemli katkılar sağlamak için “ben de varım” diyerek yola çıktım” dedi.

Çameli Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığına başvurduğunu belirten Sökmen, “Seçim startının verildiği bir süreçteyiz. Aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Temayül yoklamamızı ve Ankara’daki mülakat aşamalarımızı geçirdik. Bundan sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. İlçe ziyaretlerimize başladık. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Uzun yıllardır ticaretle, tarımla ve sanayi ile ilgili çalışmalarımızı yürüttüğümüz için kentimize önemli katkılar sunacağıma inanıyorum” diye konuştu.

“Biz gençlerimizi x,y,z olarak ayırmıyoruz”

“AK Parti, 20 yıldır en geç kadrolara sahip partidir” diyen Ahmet Yusuf Sökmen; “En genç vekiller her zaman bizim kadrolarımızda yer almıştır. Kadroların gençleşmesi ile ilgili de muazzam sinyaller verildi. Geçtiğimiz dönemlerde de aday adaylarımız ve adaylarımız içerisinde genç isimler vardı. Biz gençlerin de siyasette olması ve görev alması gerektiğine olan inancımızla “Cumhurbaşkanımızın yanında biz de varız” diyerek göreve talip olduk. Gençlerin siyaset sahnesinde olması bizleri mutlu ediyor. Gelecek bizleriz. Bizler de yönetimde söz sahibi olmak istiyoruz. Z kuşağı noktasında ise biz gençlerimizi x,y,z olarak ayırmıyoruz. Bizim için tüm kardeşlerimiz bu memleketin bir insanı. Kuşaklarla isimlendirmek ayrımcılık yapmaktır. Biz bölücü değil, kucaklayıcı bir partiyiz” ifadelerini kullandı.

denizli-ak-parti-milletvekili-adayi-ahmet-yusuf-sokmen-1

Ahmet Yusuf Sökmen kimdir?

1994 Acıpayam doğumluyum. Aslen Çameliliyim. 2014-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenimimi tamamladım. 2020 yılında da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde de Tahkim Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimime başladım. Tez aşamasındayım, çalışmalarım devam ediyor. Avukatım ancak avukatlık yapma fırsatım olmadı. Üniversite yıllarında başladığım ticareti arttırarak devam ettirdim. 2016 yılında kendi yapı malzemeleri satışı üzerine firmamı kurdum. 2017 yılında yayla seracılığının artışı ile birlikte hem Çameli ilçesinde hem de bölgemizde seracılık faaliyetlerine başladık. 2020 yılına geldiğimizde Acıpayam ilçemizde 75 dekarlık bir alanda örtü altı seracılık yapar hale geldik. 40 dekara yakın da açıktan ekili işlerimiz var. 2021-2022 yıllarında da inşaat sektöründe atılımlar yaptık. Sanayi imalatı alanında çalışmalarımız devam ediyor.