Denizli’de yoğun bir gün geçiren Millet İttifakı ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Cankurtaran’da yapılacak miting ve seçim koordinasyon binası açılığı öncesinde gençlerle bir araya geldi. Kampüste özel bir kafede yaklaşık 250 öğrenci ve genç grubu ile bir araya gelen Davutoğlu, burada “Ben siyasetten önce hoca idim. Bana ya hocam, ya da abi deyin” dedi. İlk olarak sözlerine neden uzun süre siyasete girmediğini anlatarak başlayan Davutoğlu, “Benim işim gençler ve kitaplarla idi. 2008’de parti kapatma davası açıldığında siyasete girdim. Sonra Dışişleri Bakanı oldum. Sonra bir haftada başbakanlığı bıraktım. 2016’dan sonra kitaplar yazdım” dedi.

GENÇLERE ÖĞÜTLER VERDİ

Gençlere seslenen ve bu günkü yol arkadaşlarının bir araya geliş hikayesini anlatan “İçinden çıktığımız topluma ve insanlara borcumuz var” diyerek başlayan Davutoğlu, “En güçlü insan, en fazla paraya sahip ya da makam sahibi olan değil, en güçlü insan kendisi ile barışık olandır. Siyasette asık suratlı olanların çoğu kendisi ile barışık değil. İçinden çıktığımız topluma ve insanlara borcumuz var. Millete hayat borcumuz var. Bu millet bizim geniş ailemiz. Onları sevinci ile sevinmedikten sonra ne anlamı var. Ailemize borcumuz var. Bazı şeyler önemlidir. Gençlikte yapılan ve makam sahibi olmadan kurulan dostlukların önemi çok büyüktür. Bunları kaybetmeyin. Genel Başkan Yardımcımız Emekli Büyükelçi Denizlili Ümit Yardım ile özel bir dostluğumuz var. Okul yıllarında beraberdik. Sonra ben dışişleri bakanı oldum. Kendisi kritik ülkelerde büyükelçilik görevlerinde bulundu. Ümit beye parti kuracağız size ihtiyaç var dedim. Herşeyi bırakıp geldi. Parti kurma aşamasında iken Mustafa beni aradı konuştuk. Davet ettim sana ihtiyacım var dedim. Türkiye’ye yeni bir nesil yetiştirmek için siyaset yapıyorum. Ekonomi kötü gidiyor dedim. İki ekonomisti yanıma çağırdım uzun uzun sohbet ettik ve sonunda onlara dedim ki sizinle siyaset yapacağız. Bunlardan biri Denizlili Kerim Rota. Bunların yanında Denizli’nin yakından tanıdığı Emekli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’dir. 3. sıra milletvekili adayımız Sema Silkin Ün, Cumhurbaşkanlığında ve öncesinde çalışırken de hep zihnimizde idi. Bize karşı yapılan baskılara karşı taviz vermedi ve dik durdu. Bir gün seçimini yap dediler.  Ben haklı olanın yanında olurum dedi ve bizim yanımıza geldi. Elinin altındaki imkanlara rağmen hiçbir yanlışa adı karışmadı tertemiz çıktı ve geldi. Yol arkadaşlarımızın kimisi 50 yıllık arkadaşımız, kimisi de yıllar içinde kazanılan değerlerdir” dedi.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Allah bir evde çocuk ve kitap kokusunu eksik etmesin” diye konuşan Davutoğlu, “Dünyanın en güzle kokularından biri evlat kokusudur. Bir de kitap kokusu… Cumhurbaşkanı, bunlar kitapsız diye sesleniyor. Kitaptan kastettiği Kuran ise o kitabım ne emrettiğini bizler gayet iyi biliyoruz. Kitaptan kasıt normal kitaplar ise, keşke o da kitaplı olsaydı da bir şeyler okusaydı” ifadesini kullandı. 
Bir gencin sorusu üzerine son olarak “Gençlerin ve hepimizin sorunu özgürlük” diye konuşan Davutoğlu, “Herkesin aradığı iki şey var biri güvenlik biri de özgürlüktür. İnsanı insan yapan şey, kendi iradesine sahip olmasıdır. Gençler özgürlüğü hakkı ile yaşadıklarında istedikleri hedefe ulaşırlar. Özgürlük arayışınızı hiç bırakmayın. Ben gençlere şunu vaat ediyorum. Biz sizlere, özgürlük alanını açığa çıkartacak alan oluşturalım” dedi. Program gençlerin soru ve cevaplar ile sürdü.

hocahoca-1