Denizli'de 2019 yılında kurulan Denizli Ahi Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda kooperatif başkanlığına mevcut başkan Mustafa Altıkulaç yeniden seçildi. 

Hafta sonu Denizli'de 80. Yıl Öğretmenevi'nde gerçekleşen genel kurula Denizli'den ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen üyeler katıldı. 

Denizli Ahi Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Altıkulaç, "Denizli'de 390 bin metrekare alanda, içinde her biri 250 metrekare olan 600 adet işyeri bulunacak. Türkiye'de bir ilk olacak olan projemiz hazır, şu an arazi için pazarlık aşamasındayız." ifadelerini kullandı. 

HEDEFİMİZ, BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYARAK AVRUPANIN GÖBEĞİNDE SHOWROOM AÇMAK

Türkiye'deki bir ilki Denizli'de gerçekleştireceklerini söyleyen Denizli Ahi Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkanı Altıkulaç, "Denizli'nin vizyonunu değiştireceğiz. Biz dört duvar çevirip de 'burası senin işyerin' demek yerine, sosyal tesislerin yanısıra, içinde dış ticaret uzmanları barındıran idari binasıyla ihracat yapacağız. Örneğin 1 milyon tane mutfak dolabı siparişi geldiği zaman Türkiye'de bunun altından kalkabilecek bir yapı yok. Biz bu üretimi Ahi Küçük Sanayi Sitesi'nde güç birliği içinde gerçekleştireceğiz. Bu birlikteliği sağladığımız zaman Avrupa'nın göbeğinde showroom açabilecek duruma geleceğiz." ifadelerini kullandı. 

AHİ SİNAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ 5 ADADAN OLUŞACAK

Toplamda 390 bin metrekarelik geniş bir alan üzerine yapılacak sanayi siteminin 5 adadan oluşacağını ifade eden Mustafa Altıkulaç, "Kompleksimizde; Mobilyacılar, dokumacılar, makineciler, otomotiv sektörü ve tekstil bölümleri olacak. Toplamda 600 tane işyeri olacak. Projenin yapımı için TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor." ifadesini kullandı. 

2 YIL İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK

İnsanların evinde kullandıkları eşyalara önem verdiği kadar işyerlerine önem vermediğini belirten Altıkulaç, "Ahi Küçük Sanayi Sitesi yapıldığı zaman içinde her türlü ihtiyacın karşılanacağı bir kompleks olacak. Sanayi sitemizi temel attığımız günden itibaren 2 yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz." dedi.

denizli-ahi-kucuk-sanayi-sitesi6

denizli-ahi-kucuk-sanayi-sitesi5

denizli-ahi-kucuk-sanayi-sitesi3

denizli-ahi-kucuk-sanayi-sitesi1

denizli-ahi-kucuk-sanayi-sitesi2

denizli-ahi-kucuk-sanayi-sitesi4