HABERDENİZLİ.COM

Cami ziyaretleri sırasında bir açıklama yapan Denizli AGD Ortaokul Komisyon Başkanı Mehmet Cemal Dağdaş, "Çocuklarımızın milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu yaz tatilinde Çocuklarını gerek Anadolu Gençlik Derneğine gerekse camilerimize göndererek onları Kur’an’la buluşturan ailelere çok çok teşekkür ediyoruz"  Camilere bağlı bir  gençliğin yetişmesi bizim en büyük arzumuzdur. Gençlerimizi Camilerimize alıştırmak, milli ve manevi değerlerimizi onlara benimsetmek  her müslümanın görevi olmalıdır. Nitekim gençler camilerimizin süsüdür. Camiler gençlere; gençler camilere muhtaçtır. dedi.

AMACIMIZ CAMİLERİMİZİ DOLDURACAK AYASOFYA’YA VE KUDÜS’E SEVDALI NESİLLER YETİŞTİRMEK

"Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde ilk olarak Kuba'da Mescit inşa etti" diye konuşan Dağdaş,"Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak diyoruz ki; Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmektir. "İslam, hayatın merkezine mabet ve mescidi yerleştirerek cami merkezli bir medeniyet kurmuştur. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Tevbe Suresi'nin 18. ayetinde 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve Ahiret gününe iman eden, namaz kılan ve zekat verenler imar eder' buyurarak inananları mescit ve mabetlerin imarına teşvik etmektedir. Günümüzde camilerin maddi imarına önem verildiği kadar manevi imarına da önem verilmelidir. Camilerin imarındaki asıl amaç: bu camileri dolduracak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Nitekim Ahlaki ve manevi kalkınmayı esas almayan anlayışlar bunu gerçekleştiremezler. Bunu gerçekleştirecek olan "Önce ahlak ve maneviyat" anlayışını esas alan Anadolu Gençliktir" ifadelerini kullandı.

AYASOFYA VE MESCİD-İ AKSA MAHZUN

Dağdaş sözlerine şöyle devam etti: "Hakkın batıla galebesi olan Ayasofya Camiimiz hala mahzun ve namaz ibadetlerine kapalı. Aynı şekilde Mescid-i Aksa'mız da esaret altında. Çocuklarımıza Ayasofya'yı ve Mescid-i Aksa'yı iyi öğretmeliğiz ki bir Fatih, bir  Selahaddin, bir Hz.Ömer yetişsin.